SEGRE

MUNICIPIS OCUPACIÓ

Més de 245.000 € per formar en renovables joves de la zona

Canviaran l'enllumenat de pobles i instal·laran plaques solars

La seu de la Comarca, on instal·laran plaques solars.

La seu de la Comarca, on instal·laran plaques solars.C..B.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó ha escollit el projecte Bajo Cinca Sostenible, un taller d’ocupació al qual ha concedit una dotació de fins a 245.475 euros, entre un total de vuitanta-sis sol·licituds de les quals només quaranta-cinc han obtingut finançament, entre les quals, la de la Comarca per presentar l’únic projecte dedicat a les energies renovables.

Tindrà una durada de dotze mesos, es formaran deu alumnes i obtindran dos certificats de professionalitat de nivell 1, un de bàsic d’electricitat i un altre d’instal·lació d’equips d’energia renovable. Durant el període de pràctiques es procedirà al canvi d’enllumenat tradicional de diversos edificis dels municipis del Baix Cinca per il·luminació led i també s’instal·larà a la seu comarcal un sistema d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum.

Segons el president de l’organisme, Marco Ibarz, “així s’inicia el camí cap a una transició ecològica. A més, el nostre territori està sent focus d’atenció de grans companyies per a la instal·lació de plantes fotovoltaiques que amb tota seguretat crearan nous llocs de treball”.

tracking