SEGRE

ESNOTICIA

Només sis dels 231 municipis de Lleida tenen una velocitat de contagis elevada

Són menys que a la resta de províncies, i en 201 la taxa de transmissió és baixa o fins i tot nul·la || Els hospitalitzats al pla són 166, tretze menys, dels quals 33 són a l'UCI i 21, en estat semicrític

Imatge del cribratge d’ahir a alumnes de l’escola de Corbins.

Imatge del cribratge d’ahir a alumnes de l’escola de Corbins.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Només 6 dels 231 municipis de Lleida tenen una velocitat de contagis de Covid elevada. En aquestes localitats, l’Rt (taxa que indica quantes persones infecta cada positiu) se situa per sobre de 2. Es tracta de Corbins (3,42), Naut Aran (3,35), Organyà (3,12), Alfarràs (2,85), Torrebesses (2,14) i Rialp (2,1).

A Corbins, fonts municipals van explicar ahir que actualment compten amb una vintena de casos, concentrats en l’àmbit familiar. Van assenyalar que a l’escola hi ha tres grups confinats que sumen uns quaranta alumnes i van indicar que ahir es va fer un cribratge a aquests estudiants.

Van apuntar que, seguint les directrius de Salut, han pres mesures com el tancament de parcs infantils o l’anul·lació d’activitats esportives de les associacions. Van afirmar que han reforçat el treball de l’agent cívic, que va recordar també durant el cap de setmana les mesures de prevenció als veïns i va entregar mascaretes als que no la portaven o la tenien en mal estat.

Per la seua banda, un total de 201 poblacions de la demarcació tenen una Rt inferior a 1 o bé nul·la. A les altres 24 localitats, aquesta taxa es troba entre 1 i 2.

La situació de la demarcació pel que fa a la transmissió contrasta amb la de Barcelona i Girona, on hi ha més poblacions amb l’Rt elevada.

Mor una persona a la Seu

Així mateix, un home de 75 anys i amb patologies prèvies va morir per Covid a l’hospital de la Seu, mentre que Salut va notificar 6 defuncions més a Catalunya. També va registrar 1.315 nous contagis, 120 a Lleida i 14 al Pirineu. A més, hi havia 35 ingressats més als hospitals catalans, amb 1.625, però el mateix nombre de crítics, amb 479. Al pla de Lleida hi havia 13 ingressats menys que divendres, amb 166, i dos menys a l’UCI, amb 33, i 21 estaven semicrítics. Al Pirineu hi havia 23 hospitalitzats.

El risc de rebrot va baixar a Catalunya als 275 punts (-9), al pla als 360 (-32) i al Pirineu als 423 (-5). La velocitat de contagi (Rt) era de 0,77 a Ponent, d’1 al Pirineu i d’1,01 a Catalunya.

tracking