SEGRE

INFÀNCIA PROTECCIÓ

Cauen a 10 al mes els menors migrants que arriben sols

La Generalitat n'ha tutelat 31 en el primer trimestre a Lleida || Les arribades han descendit més de la meitat per la pandèmia

Imatge d’arxiu d’adolescents en un centre d’Almacelles.

Imatge d’arxiu d’adolescents en un centre d’Almacelles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat, a través de la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, ha tutelat des de començaments d’any un total de 31 joves migrants, menors d’edat o que tenen 18 anys, sense referents familiars a les comarques lleidatanes. Una xifra inferior a la del mateix període de l’any passat, en el qual van arribar a la província 46 joves, i que ha descendit més de la meitat des de l’inici de la pandèmia.

Segons les dades del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, actualment el sistema té sota la seua tutela un total de 3.354 joves migrants que han arribat sols a Catalunya, dels quals 585 es troben a la província de Lleida. Suposen el 71,7% del total de menors que estan tutelats en un centre residencial i el 52,5% dels menors que estan sota protecció de la Generalitat.

Així mateix, nou de cada deu són homes i prop del seixanta per cent tenen 18 anys o més. La resta, un 25,8 per cent tenen 17 anys; el 10,8 per cent, 16 i només 1 per cent tenen entre 11 i 14 anys. Sis de cada deu procedeixen del Marroc i un 21,8 per cent, de l’Àfrica subsahariana.

Les dades del departament mostren un descens significatiu d’arribades durant l’últim any, coincidint amb la pandèmia per la Covid-19. Així mateix, l’any passat, la Generalitat va assumir la tutela de 160 joves migrants sense família que havien arribat a les comarques lleidatanes. Aquesta xifra suposa la meitat dels acollits un any abans, el 2019, amb 367 noves tuteles.

En aquest sentit, el Consell Executiu va aprovar ahir l’acord amb el govern canari per acollir a Catalunya 43 menors que van arribar sols a les costes de l’arxipèlag. La distribució de les places per als 40 nois i tres noies es farà en funció de l’estratègia que busca garantir un repartiment “equitatiu capaç de facilitar la inclusió”, segons va assenyalar la Generalitat.

tracking