SEGRE

POLÍTICA PROGRAMES

Ajuts per restaurar cases en nou pobles de Lleida i atreure veïns

Del pla que impulsa el Govern per frenar la despoblació || Són gairebé la meitat dels vint seleccionats a Catalunya

Imatge d’arxiu de Maldà, un dels municipis seleccionats.

Imatge d’arxiu de Maldà, un dels municipis seleccionats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou municipis de Lleida participaran en les proves pilot que impulsa la conselleria de Territori per rehabilitar habitatges en desús en localitats rurals i atreure nous veïns, per mitigar així els efectes de la despoblació. Aquest pla arriba en un moment en què la Covid ha disparat l’interès per instal·lar-se en pobles petits. Un total de cinquanta-sis pobles, dels quals vint-i-set són de Lleida, van optar a participar en el programa i se n’han seleccionat vint. Les poblacions elegides a les comarques lleidatanes són Baix Pallars, Josa i Tuixent, Isona i Conca Dellà, Ciutadilla, Maldà, Llardecans, Almatret, Pinós i Riner.

A la primera fase del pla, dotada amb dos milions d’euros, cadascun d’aquests municipis rebrà una subvenció per finançar els treballs de rehabilitació. Així mateix, al juliol s’obrirà una nova convocatòria per a les altres 352 localitats a les quals es dirigeix el programa.

Per la seua part, els ajuntaments d’Almatret i Llardecans van explicar que el projecte consisteix a rehabilitar dos habitatges i llogar-los. Van assenyalar que donaran prioritat a “famílies amb nens en edat escolar i amb ocupació estable, així com persones amb projectes emprenedors”. Van afirmar que la subvenció cobrirà el 90% del projecte, que a Almatret ascendeix a 59.000 euros i a Llardecans, a 162.000.

Per optar a aquestes subvencions, els ajuntaments van haver de presentar una memòria dels respectius projectes. Per triar els vint municipis s’han tingut en compte criteris com la densitat de població o el nombre de nuclis habitats de cadascun.

tracking