SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Onada de robatoris en finques d'Alcoletge i Vilanova de la Barca

A un dels afectats li van sostreure tota mena de material i cinc cadells d'american stanford || D'un magatzem es van emportar bateries i radiadors de tractor

Imatge dels cinc cadells que han estat robats.

Imatge dels cinc cadells que han estat robats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Estem farts que ens robin i ens sentim desprotegits”, afirmen Fernando Silva i Francesc Cortasa, dos ramaders de Vilanova de la Barca i Alcoletge, respectivament, i les explotacions dels quals han patit robatoris en les dos últimes setmanes. A Silva, que té una granja de boví al Tossal del Mussol, la tarda del 20 d’abril li van sostreure tota mena de material i fins a cinc cadells de gos de la raça american stanford.

“M’han robat diversos generadors, màquines de soldar, dos motoserres, un compressor, una formigonera i un tallagespa, entre altres eines”, va afirmar ahir a aquest diari. L’afectat va afegir que els lladres fins i tot van utilitzar un carretó que té per transportar el material i carregar-lo en una furgoneta.

Pel que fa als cadells, sospita que els van sostreure per vendre’ls o per utilitzar-los en baralles. Calcula que els lladres es van emportar un botí de més de 3.000 euros.

Per la seua part, a Francesc Cortasa li van robar entre la nit del dia 18 i el matí del 19. Es van emportar les bateries de tres tractors i d’un cotxe i un radiador, tot això valorat en uns 2.000 euros. “Van desmuntar les peces amb les meues eines. Cada any em roben alguna cosa malgrat que tinguis la finca tancada o hi posis alarmes. Només es pot evitar si hi hagués més vigilància per part dels Mossos d’Esquadra”, va afirmar Cortasa. De moment ha decidit deixar els tractors en un lloc més freqüentat.

Els afectats demanen més vigilància policial i recorden que ja han patit altres robatoris

Un altre agricultor de Vilanova de la Barca ha notificat un tercer robatori. En tots els casos els han denunciat davant dels Mossos d’Esquadra. Fernando Silva va lamentar que “els Mossos et demanen el número de sèrie de les peces però ningú no el té. Saps el model i la marca. Difícilment el podrem recuperar”.

Imatge dels cinc cadells que han estat robats.

Imatge dels cinc cadells que han estat robats.

tracking