SEGRE

COMARQUIS

Calvet afirma que l'ampliació de l'escorxador de Sort ajudarà a "fixar població"

Calvet afirma que l’ampliació de l’escorxador de Sort ajudarà a "fixar població"

Imatge d’arxiu del punt de recollida de carn a Sort.

Imatge d’arxiu del punt de recollida de carn a Sort.VEDAT PIRINEUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha assegurat en una visita aquest dissabte a l’escorxador de Sort (Lleida) després de les obres d’ampliació i millora, que aquests projectes cohesionen el territori i ajuden a "fixar població i activitat econòmica" en zones de muntanya.

En declaracions davant dels mitjans, el conseller ha explicat que amb aquestes obres els ramaders de la zona tenen una infraestructura per fer manipulacions de la seua producció i posar productes al mercat de la producció de la venda directa, una cosa que permet "una millor connexió entre el productor i el consumidor".

Les obres han suposat l’ampliació de la superfície de les instal·lacions perquè puguin acollir un obrador de sala de desfer i manipulació artesanal de la carnisseria, i s’han habilitat càmeres de fred, expedició, magatzems, zones d’administració i vestidors.

L’objectiu és "potenciar al màxim" les especialitats ramaderes de la comarca, per la qual cosa donarà servei a ramaders individuals, associacions i carnissers, i també s’han fet els treballs necessaris per gestionar una línia de tractament de carn de caça.

Les obres, que afecten a una superfície de 393 metres quadrats, han comptat amb una subvenció de 100.000 euros procedent de l’Institut pel Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (Idapa).

tracking