SEGRE

TRÀNSIT EMERGÈNCIES

Mor un matrimoni de les Garrigues en una col·lisió a Artesa de Lleida

De 72 i 63 anys i de la Pobla de Cérvoles, i l'altre conductor va resultar ferit greu

El cotxe que conduïa el jove que va resultar ferit greu va quedar completament calcinat.

El cotxe que conduïa el jove que va resultar ferit greu va quedar completament calcinat.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un matrimoni de la Pobla de Cérvoles de 72 i 63 anys va perdre la vida ahir al matí en una col·lisió frontal a la carretera L-702 a Artesa de Lleida. El conductor de l'altre turisme, un jove de 23 anys, va resultar ferit greu. Els dos vehicles es van incendiar després del brutal xoc, que va obligar a tallar la carretera. Un altre accident també va tallar l'A-2.

Un matrimoni de la Pobla de Cérvoles va perdre la vida ahir al matí en una brutal col·lisió frontal a la carretera L-702 a Artesa de Lleida. El conductor de l’altre vehicle va resultar ferit greu.

Les víctimes mortals són Carlos Fabregat, de 72 anys, i Maria Pilar Massagué, de 63. Els dos vehicles es van incendiar després de la brutal col·lisió.

El sinistre es va produir, per causes desconegudes i que s’investiguen, a les 8.05 hores al quilòmetre 6 de la via, a Artesa de Lleida, molt a prop de la capital del Segrià, quan una furgoneta i un turisme van xocar frontalment i van començar a cremar-se. Els primers a arribar van ser dos patrulles de la Guàrdia Urbana.

El conductor del turisme, de 23 anys, va poder ser rescatat amb vida de l’interior, mentre que la parella que viatjava a la furgoneta va morir pràcticament a l’acte. Al lloc també van acudir quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i cinc ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El conductor ferit va ser evacuat en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova. El seu vehicle es va calcinar per complet, i la furgoneta en la qual viatjaven les dos víctimes mortals va quedar parcialment afectada. El sinistre va obligar a tallar la carretera fins a les 10.40 hores. L’alcalde de la Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, va explicar que la notícia de la defunció va provocar una enorme commoció entre els veïns d’aquest petit poble de les Garrigues. Ahir es va registrar un altre accident mortal a Puigverd de Lleida, on va perdre la vida el conductor d’un tractor (més informació a la pàgina 13).

D’altra banda, i pràcticament a la mateixa hora de l’accident a Artesa de Lleida, es va produir una col·lisió múltiple a l’autovia A-2 al seu pas per la capital del Segrià a l’altura de Torrefarrera, cosa que va obligar a tallar la via en direcció a Barcelona durant unes tres hores. L’incident va causar cues de fins a set quilòmetres.

El sinistre es va produir a les 8.07 hores a prop del tram que està actualment en obres per reparació del ferm i un dels ocupants va resultar ferit greu. Al lloc dels fets es van dirigir quatre dotacions dels Bombers, tres ambulàncies del SEM i diverses patrulles de Mossos d’Esquadra.

La policia va desviar el trànsit per la sortida 462. A les 11.01 hores es va reobrir la via al trànsit.

El ferit va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova..

D’altra banda, val a recordar que una veïna de Mollerussa de 63 anys va perdre la vida divendres passat en un col·lisió frontal a la carretera N-II a Bellpuig. El seu cotxe també es va incendiar després de la col·lisió. Amb les tres víctimes d’ahir i la de divendres, ja són deu les persones que han mort aquest any d’accident de trànsit a Lleida, quatre més que en el mateix període del 2020. A més, dissabte un veí de la Llitera va morir a Albelda al xocar contra un pilar al límit entre Aragó i Catalunya.

La velocitat en carrers amb un carril per cada sentit baixa a 30 km/h El límit de velocitat en vies urbanes amb un sol carril per sentit passarà avui de 50 a 30 quilòmetres per hora amb l’entrada en vigor d’un reial decret que l’Estat va aprovar a finals del 2020. La mesura, que ja s’aplica a Lleida ciutat, Tàrrega i Cervera, busca reduir la sinistralitat i ha agafat ajuntaments com Solsona “una mica per sorpresa”, segons va assegurar l’alcalde, David Rodríguez.

En aquest municipi, la velocitat al nucli urbà es limita a 40 i en zones escolars, a 20. Aquest canvi obligarà a substituir senyals i consistoris com la Seu o Tremp informaran els veïns sobre la modificació.

El vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va explicar que canviaran la senyalització en “les pròximes setmanes”. L’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, va apuntar que ja tenien la intenció de reduir la velocitat a les travessies de la C-28 i N-230.

El primer edil de Sort, Raimon Monterde, va assenyalar que ja van demanar a la Generalitat que apliqués la mesura a la C-13 al seu pas pel municipi. Al Pont, l’alcalde, Josep Antoni Troguet, va assegurar que el canvi millorarà la seguretat a la travessia de l’N-230.

tracking