SEGRE

SALUT INICIATIVES

Conferència a la Pobla de Segur sobre addiccions

A càrrec de l'addicte rehabilitat Àlex Florensa || Recorre Catalunya amb un projecte de recuperació a través de l'esport

La conferència d’Àlex Florensa a la Pobla de Segur.

La conferència d’Àlex Florensa a la Pobla de Segur.AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Explicar des de l’experiència pròpia com es viu l’addicció i com sortir-ne. Això és el que va compartir diumenge passat a la Pobla de Segur Àlex Florensa, conegut com el “recuperapersones”, un addicte rehabilitat que ha posat en marxa el projecte TransEinesCat amb què recorre Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar la població i donar eines a les persones drogodependents per combatre la malaltia.

En aquesta tercera edició de la seua iniciativa, que es va posar en marxa el mes d’abril passat, Florensa segueix el recorregut sol, quan en les anteriors anava acompanyat de pacients dels centres de rehabilitació, i fa aturades en diferents municipis, com va fer diumenge a la Pobla de Segur, on va impartir una conferència.

Una quinzena d’assistents van poder escoltar la seua experiència amb l’alcohol i altres drogues i com a poc a poc va anar “baixant cada vegada més a l’infern arrossegat per l’autoengany i l’autodestrucció”. Una experiència que va impactar i va sorprendre els presents.

Florensa va reconèixer que ell és un exemple “del que no s’ha de fer a la vida”. Tanmateix, el seu rumb va canviar quan als 34 anys va ingressar en un centre de rehabilitació.

Quinze anys després ha cursat dos màster en Drogodependències i Psicologia Clínica i està al capdavant del seu propi centre de rehabilitació Eines Centre d’Addicciones. El 2018 va posar en marxa el projecte TransEinesCat per aconseguir el canvi dels pacients a través de l’esport.

La regidora de Salut de la Pobla, Gemma Algueró, va destacar la importància d’“escoltar persones com l’Àlex, que ens obren els ulls i ens expliquen tot el que hi ha darrere de substàncies com l’alcohol, que tenim tan normalitzat i és tan accessible a tots els supermercats i bars”.

tracking