SEGRE

INFRAESTRUCTURES MOBILITAT

El túnel de Tresponts es retarda i obrirà a l'estiu

A l'espera de pavimentar-lo i d'instal·lacions a la galeria || El consistori d'Organyà calcula que estarà llest al setembre

L’estat dels treballs a l’interior del túnel d’aquesta setmana.

L’estat dels treballs a l’interior del túnel d’aquesta setmana.TIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El túnel de Tresponts obrirà l’estiu que ve, la qual cosa suposa un nou retard respecte a les previsions. Aquesta obra, que millorarà la seguretat de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, es va iniciar a finals del 2017 i havia d’estar acabat en tres anys. La pandèmia la va paralitzar el 2020, la qual cosa va provocar un primer retard de cinc mesos. El febrer passat, el conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar que el túnel obriria en un termini de dos mesos. Aquest termini ha acabat amb treballs pendents d’executar, i l’ajuntament d’Organyà calcula que acabaran a finals d’estiu, cap al setembre.

Aquesta inversió, de 35,4 milions, és actualment la més important en les infraestructures viàries a Lleida. La conselleria va explicar que han acabat d’eixamplar el tram de la C-14 que passa de set a 10 metres a l’exterior del túnel i que en les properes setmanes estendran les dos primeres capes d’asfalt. També estan pendents les cunetes de drenatge i la senyalització.

Al nou túnel, d’1,3 quilòmetres, i a les galeries d’evacuació han iniciat la pavimentació i els edificis de control estan acabats. Els operaris treballen en la il·luminació, ventilació, mesures de protecció contra incendis i control. Una vegada acabin, hi haurà un període de proves abans d’obrir el túnel. Aquest tram de la C-14 rep uns 6.800 vehicles al dia.

tracking