SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnada per estafar l'empresa on treballava

Una veïna de Golmés accepta 13 mesos de presó arran d'un pacte || Fiscalia rebaixa la sol·licitud de pena per reparació del dany

La condemnada, ahir en la vista celebrada a l’Audiència.

La condemnada, ahir en la vista celebrada a l’Audiència.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a 13 mesos de presó una veïna de Golmés per estafar l’empresa en la qual treballava després d’arribar a un acord entre les parts, cosa que va evitar la celebració del judici i la pena és ferma al rebutjar presentar recurs. D’aquesta forma, la processada, de 45 anys, va acceptar els fets que li imputava la Fiscalia per un delicte d’estafa en concurs amb un delicte de falsedat mercantil, però va rebaixar la pena que sol·licitava de 4 anys i mig de presó a l’aplicar l’atenuant de reparació del dany (12.000 euros segons la Fiscalia i més de 30.000 segons l’acusació particular).

A banda de la pena de presó, que la defensa va sol·licitar suspendre al no comptar amb antecedents, haurà de pagar una multa de 630 euros. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, i que es dona per provat a l’acceptar els fets l’acusada, aquesta va aprofitar la seua feina com a cap de producció d’una empresa per “obtenir un benefici il·lícit”.

D’aquesta forma, segons la Fiscalia, va contactar amb el responsable d’una altra empresa i li va demanar que li entregués 12.000 euros a canvi que la seua empresa li tornés aquests diners encarregant-li treballs. Tanmateix, aquests diners van anar a parar al seu patrimoni i no al de l’empresa en la qual treballava.

Segons la Fiscalia, perquè el perjudicat pogués recuperar els seus diners, li va dir que girés factures per treballs ficticis a la seua empresa. Va enviar sis factures, de les quals només en va cobrar dos per un import de 3.500 euros, abans que l’empresa detectés la maniobra i frenés la resta de cobraments.

Va demanar els diners a una altra firma i li va dir que fes factures per recuperar-los, diu Fiscalia

En aquest procediment, només s’ha personat l’empresa en la qual treballava l’acusada. En la vista celebrada ahir, les parts van acordar que l’ara condemnada ja havia tornat els diners, per la qual cosa van reduir la pena sol·licitada.

Gràcies a aquesta conformitat, es va evitar la celebració d’un judici, que estava programat per ahir i avui. L’Audiència haurà de decidir en fase d’execució si accepta la petició de la defensa de suspendre la pena per evitar que la seua clienta ingressi a la presó.

tracking