SEGRE

EQUIPAMENTS SALUT

El Govern agilitza el CAP d'Almenar que els veïns reclamen des de fa 4 anys

L'actual és vell, té barreres arquitectòniques, esquerdes i fins i tot pudors

Els terrenys en els quals s’ubicarà el nou CAP.

Els terrenys en els quals s’ubicarà el nou CAP.A. ALMENAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Infraestructures de la Generalitat ha licitat el concurs per triar el projecte del nou Centre d’Assistència Primària (CAP) d’Almenar. Els veïns ho reclamen des de fa més de quatre anys, ja que l’actual és antic i presenta nombroses deficiències. El pressupost és de 315.000 euros i ha d’estar enllestit en 7 mesos: està previst adjudicar les obres aquest any a fi que comencin el 2022. El termini per presentar ofertes acaba el 7 de juny.

L’alcaldessa, Teresa Malla, va indicar que tècnics de la Generalitat ja van delimitar la superfície del nou equipament i va assenyalar que tenen el compromís d’agilitzar les obres després de la pausa en els tràmits que ha suposat la Covid. L’actual edifici del CAP és motiu de queixes dels usuaris.

Té tres pisos, la qual cosa dificulta l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, té esquerdes i hi ha pudors pel deteriorament de la xarxa de sanejament. No respon als actuals requeriments de Salut, ja que al ser al centre de la població dificulta l’accés de vehicles sanitaris i d’emergències.

Així doncs, la previsió és que el nou sigui d’una sola planta. L’ajuntament va aprovar el 2019 destinar-hi una finca de més de 1.300 metres quadrats pròxima a l’N-230.

És terra que la planificació urbanística reserva per a equipaments públics, en una zona encara per desenvolupar urbanísticament. Malla va apuntar que ha costat dos anys emplenar la tramitació, en la qual el consistori ha inscrit els terrenys al Registre de la Propietat.

Aquest és el pas previ a cedir la parcel·la a la Generalitat, que serà l’encarregada de construir el nou CAP. 

En aquest sentit, la primera edil va apuntar que Salut s’ha compromès a construir aquest equipament com més aviat millor. El projecte preveu edificar el CAP al carrer Horta, a l’encreuament amb Pompeu Fabra.

tracking