SEGRE

MOBILITAT SEGURETAT

Un radar de la Segarra imposa més de 1.500 multes en un mes

Mesura transitòria a l'espera de l'obertura d'un nou vial

El radar instal·lat fa un mes permet imposar una mitjana de cinquanta sancions al dia.

El radar instal·lat fa un mes permet imposar una mitjana de cinquanta sancions al dia.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El radar instal·lat a l’entrada de Guissona ha permès imposar més de 1.500 multes per excés de velocitat el seu primer mes de funcionament. Segons l’alcalde, Jaume Ars, “la mitjana ha estat d’unes cinquanta al dia”, encara que va assenyalar que hi ha hagut una reducció progressiva, que va atribuir a una conscienciació cada vegada més gran dels conductors. Va apuntar que en les setmanes de prova prèvies a l’entrada en servei del radar, els vehicles que superaven el límit de velocitat de quaranta quilòmetres per hora era el triple que l’actual, i se situava entre 160 i 170 al dia.

Ars va apuntar que es tracta d’una solució d’emergència per a un tram pel qual passen diàriament més de 4.000 vehicles, i on hi ha hagut dos atropellaments des del 2019. Una vegada entri en servei la urbanització del marge dret de l’entrada de Guissona per la carretera de Tàrrega, un carril paral·lel desviarà el trànsit i desapareixerà la rotonda oberta situada al costat de l’espai de coworking. El radar serà llavors innecessari i es retirarà.

La solució inicial d’instal·lar bandes rugoses va provocar queixes dels veïns pel soroll. Amb la nova urbanització el trànsit de la zona es descongestionarà. Els vehicles que es dirigeixin a la part sud de la localitat, avinguda Lluís Companys (on s’instal·larà el nou CAP i hi ha el col·legi Ramon Faus i l’Institut Guissona) podran desviar-se a meitat de l’avinguda de Tàrrega. També la futura entrada pel camí de l’antiga font del Pi evitarà el pas de bona part del trànsit al centre de treball del grup bonÀrea.

tracking