SEGRE

TRIBUNALS POBRESA ENERGÈTICA

Tallen la llum al bloc amb 34 pisos okupats a la Seu

Peusa ho executa per “seguretat” a causa de connexions il·legals || El consistori busca alternatives per a les famílies vulnerables

El bloc amb els 34 pisos okupats que es van quedar sense llum.

El bloc amb els 34 pisos okupats que es van quedar sense llum.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Productora Eléctrica Urgelense SA (Peusa) va tallar ahir la llum al bloc de 34 pisos okupats des de fa dos anys a la Seu d’Urgell (vegeu SEGRE de dilluns). L’empresa considerava que la connexió il·legal que subministrava electricitat a l’edifici suposava “un risc greu per a les persones” i la va interrompre després d’haver sol·licitat empara a la justícia.

El resultat va ser una interlocutòria judicial que recordava a Peusa la seua “obligació” de garantir la seguretat. Per la seua part, fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) van puntualitzar que això no suposa una ordre de tallar el subministrament i van indicar que es va instar la firma a demanar empara a l’administració i no a la justícia si necessitava suport per executar el tall.

Finalment es va fer efectiu després de treballs a la xarxa elèctrica, i pretén evitar que hi hagi noves connexions irregulars. Des del consistori de la Seu van explicar que posaran a disposició “els recursos necessaris” per ajudar les persones en situació de vulnerabilitat que viuen en aquests habitatges, però que és necessari que aquestes aportin primer la documentació del seu cas als serveis socials.

El vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va explicar que la tipologia de casos que es donen entre les persones que resideixen en aquest bloc és diversa i que cal que aquests veïns iniciïn els tràmits per poder determinar quins corresponen a situacions de vulnerabilitat. Segons els informes tècnics de l’àrea, serien nou els casos més greus i els que “més preocupen”.

La firma va buscar empara judicial i el TSJ va dir que l’elèctrica havia de recórrer a l’administració

Viaplana va afegir que l’ajuntament treballarà per buscar els recursos habitacionals necessaris i que fa més d’un any que insisteixen a aquestes famílies que és “imprescindible” portar la documentació per atendre les seues demandes. Va apuntar que són conscients del problema d’habitatge al municipi i que han firmat convenis amb fundacions per adquirir pisos nous i destinar-los a lloguer social.

Amb aquesta finalitat es va fer una crida a propietaris de pisos buits perquè en cedeixin l’ús a l’ajuntament..

tracking