SEGRE

EMERGÈNCIES ACCIDENTS

Mor un excursionista lleidatà mentre feia una ruta a Cerler

De 57 anys, el van trobar inconscient i no va poder ser reanimat

Un helicòpter desplaçant peces d’un remuntador a Port Ainé.

Un helicòpter desplaçant peces d’un remuntador a Port Ainé.FGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un excursionista de Lleida de 57 anys va morir ahir al matí a la ruta de les Tres Cascades al municipi oscenc de Cerler. Segons va informar la Guàrdia Civil, al voltant de les 12 hores van ser alertats de la presència d’una persona inconscient al camí que porta a aquests populars salts. Especialistes del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de Benasc s’hi van desplaçar, juntament amb una metge, i l’helicòpter de la Guàrdia Civil d’Osca. Després d’arribar fins a l’accidentat, sanitaris van examinar l’home mentre li feien maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Així doncs, se li va administrar oxigen i després de 45 minuts de reanimació per part de l’equip de socors, la metge va donar per mort el muntanyenc, i van procedir al seu trasllat fins a l’helisuperfície de Benasc, per ser portat posteriorment al dipòsit de cadàvers d’aquesta localitat, a l’espera de fer-li l’autòpsia.

A les comarques lleidatanes, l’any passat va ser tràgic quant a accidents de muntanya. Només al Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici es van registrar sis víctimes entre el 21 de juny i l’1 d’octubre.

De la mateixa manera, a aquestes sis persones cal sumar un excursionista que va morir a Alins, un ciutadà francès desaparegut el cos del qual sense vida es va trobar a Bausen i una jove que va perdre la vida després de ser arrossegada pel corrent de la Noguera Pallaresa al seu pas per Montgarri.

tracking