SEGRE

Aval a l'ús de cabanes de volta com a allotjaments

Una de les cabanes de volta en terrenys de l’empresa a Juncosa.

Una de les cabanes de volta en terrenys de l’empresa a Juncosa.CUADRAT VALLEY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les conselleries d’Empresa i Territori estan disposades a resoldre diferències de criteri que impedeixen utilitzar les cabanes de volta de Lleida com a allotjaments turístics.

Les discrepàncies mantenen paralitzats els primers projectes i la possibilitat que més d’un centenar de municipis a tota la província puguin allotjar turistes en aquestes i altres construccions de pedra seca com ara balmes i masos.

Així ho va assegurar el president de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, després de reunir-se ahir amb responsables dels dos departaments. L’entitat promou aquesta alternativa com una nova font d’ingressos per als petits municipis (vegeu SEGRE del 18 d’abril).

El nou decret de Turisme de la Generalitat va obrir la porta l’agost del 2020 a recuperar aquests elements de l’arquitectura popular com a allotjaments turístics, i va deixar-ne la regulació en mans dels ajuntaments. Tanmateix, la conselleria de Territori addueix que la llei d’Urbanisme no permet el canvi d’ús agrari al turístic.

Urrea va indicar que responsables de Turisme i Urbanisme li van assegurar que treballen per encaixar el nou decret en la normativa urbanística que ha quedat obsoleta en molts aspectes. Va remarcar que “és possible que no afecti la remodelació de les construccions ja existents, encara que serà més difícil definir el marc legal per a altres noves iniciatives”, va assenyalar Urrea. Va garantir que hi ha voluntat política de resoldre aquest assumpte amb brevetat ja que ja hi ha iniciatives en marxa.

D’altra banda, el Patronat de Turisme de la Diputació participarà a partir de demà a Fitur, la fira de turisme de Madrid, que se celebra fins diumenge amb mesures de seguretat per la pandèmia. Fonts del patronat van assenyalar que promocionaran l’oferta del pla, el Pirineu i Aran amb taulells a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme.

tracking