SEGRE

ESPAIS NATURALS REGULACIÓ

El tancament de Mont-rebei fa que s'anul·li el 20% de reserves turístiques

Cancel·len activitats nàutiques, d'aventura i pernoctacions en allotjaments del Montsec || Els empresaris, pendents de les obres a l'accés de Corçà

Empresaris d’Àger ja van reclamar fa unes setmanes solucions per reobrir el congost.

Empresaris d’Àger ja van reclamar fa unes setmanes solucions per reobrir el congost.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tancament del congost de Mont-rebei des del mes de novembre passat està provocant la cancel·lació d’un 20% de les reserves en activitats nàutiques, d’aventura i en allotjaments turístics del Montsec. Els empresaris turístics alerten que són diàries les anul·lacions d’activitats i “gent que truca per informar-se i acaba renunciant quan coneix que no pot caminar pel sender natural”, van explicar alguns dels empresaris de la vall d’Àger.

“És una situació greu que afecta totes les empreses que vivim del congost i organitzem activitats a l’entorn”, va explicar Enric Maestre, un dels empresaris. Fins a una desena d’allotjaments turístics, empreses i serveis han tingut alguna cancel·lació des de Setmana Santa, “especialment els caps de setmana”, asseguren.

A les portes de la temporada alta veuen perillar els seus negocis si no s’actua amb celeritat en les obres per refer el camí, danyat per un despreniment de roques el 12 de novembre. .

“No entenem el retard quan es tracta d’una actuació urgent i vital per a l’economia de la zona”, va explicar Josep Maria Mercader, titular del Càmping d’Àger. Els empresaris denuncien un greuge en relació amb el despreniment registrat a la línia de tren de la Pobla (propietat de FGC) el 12 març, que ja està arreglat i el tren circulant, “mentre aquí seguim tancats i esperant que s’actuï”, va dir.

Des del 12 de novembre el congost està tancat per una esllavissada que va enfonsar el camí natural

Per la seua part, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va confiar que ben aviat es puguin licitar les obres per refer el tram de camí enfonsat i obrir com més aviat millor el congost. “Entenc la preocupació del sector turístic però els tràmits porten el seu temps i fins ara no hem pogut agilitzar-los”, va dir.

Burgués també va afegir que la previsió és que en pocs dies es pugui adjudicar l’actuació. El consistori compta amb fons de la Diputació per afrontar aquestes obres.

Locals de la zona oscenca, tancats per falta de clients

El tancament del congost de Mont-rebei no només afecta la zona catalana del congost, sinó també l’aragonesa. Tant és així que molts dels bars i restaurants del Pont de Montanyana i Viacamp estan tancats al no tenir clients. “La majoria viuen de la gent que visita el congost a l’estar situats en un dels accessos més utilitzats de Mont-rebei”, va explicar l’alcalde de Viacamp, Alfredo Pociello. Precisament, una de les empreses que ofereixen trajectes amb barca per les aigües de Canelles ha de recollir els seus clients a Corçà (Àger), “perquè aquí no hi ha serveis”, va dir. Va confiar que a l’estiu estigui reobert el camí, “altrament, tindrem un problema seriós i serà difícil gestionar la temporada”, va dir. 

tracking