SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Fraga refarà el projecte per fer visitable el pou de gel

El Govern aragonès no va avalar les millores en coberta i escales

El pou de gel al passeig del Cegonyer descobert el 2020.

El pou de gel al passeig del Cegonyer descobert el 2020.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga reformarà el projecte per fer visitable el pou de gel del segle XVII descobert a primers de l’any passat si finalment ho demana la conselleria de Cultura, tal com preveu el consistori. Els tècnics municipals ja han enviat l’informe en el qual defensen les actuacions previstes. No obstant, la Comissió Provincial de Patrimoni, que depèn del Govern aragonès, no ha donat el vistiplau a les millores plantejades per a la coberta i les escales, per la qual cosa és previsible que instin a modificar-les. El pou va ser declarat Bé d’Interès Cultural d’Aragó.

Fonts municipals van indicar que no hi haurà problemes per introduir modificacions ja que només afecten aquests dos elements. L’ajuntament espera una resposta de Cultura, que podria tardar de dos a tres mesos, la qual cosa demoraria els terminis.

Aquest retard no afectarà el projecte de renovació del passeig del Cegonyer i la plaça d’Espanya, que es va aprovar al ple de finals de març després d’introduir modificacions i que suposarà una inversió de fins a 1,4 milions d’euros.

tracking