SEGRE

TERRITORI RENOVABLES

Manifest de set comarques contra l'allau de renovables

Rebuig de l'excés de projectes per a plantes solars i eòliques en zones rurals de Catalunya || Es firmarà avui a Montblanc

La taula redona sobre renovables que va tenir lloc dissabte a Ribera d’Ondara.

La taula redona sobre renovables que va tenir lloc dissabte a Ribera d’Ondara.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques lleidatanes de la Segarra, les Garrigues i l’Urgell, que acolliran el 45% dels parcs eòlics projectats a Catalunya i el 33,7% de les hectàrees afectades per fotovoltaiques, firmaran avui a Montblanc un manifest contra la concentració de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques, al qual també se sumaran les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Priorat i la Conca de Barberà. Segons el president del consell de la Segarra, Francesc Lluch, “no és just que les zones més deprimides i que menys energia consumeixen siguin les que hagin de carregar amb aquestes instal·lacions industrials que provoquen més despoblació i la destrucció del paisatge”.

Per a Lluch, es tracta d’un primer posicionament conjunt a l’espera que el Govern retiri el decret 16/2019 que dona carta blanca als macroprojectes, i opti per una llei consensuada amb el territori. 

La Segarra és amb 153 nous aerogeneradors projectats la tercera comarca de Catalunya que més en té després de la Ribera d’Ebre amb 217 i el Segrià, amb 155. Ribera d’Ondara va acollir dissabte un debat sobre la instal·lació d’eòliques, al qual van assistir unes 130 persones, que va finalitzar de forma tensa entre partidaris i detractors.

tracking