SEGRE

LLEIDA

Reobren centres de dia per a la tercera edat a la Seu i Àger

Al cap de més d'un any

El centre de dia de la Fundació Sant Hospital de la Seu, que ahir va tornar a l’activitat més d’un any després.

El centre de dia de la Fundació Sant Hospital de la Seu, que ahir va tornar a l’activitat més d’un any després.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fundació Sant Hospital (FSH) de la Seu i Àger van tornar a obrir ahir els seus centres de dia per a la tercera edat, que han estat tancats més d’un any a causa de la pandèmia. A la capital de l’Alt Urgell, l’FSH va intentar reprendre l’activitat a l’octubre, però el brot hospitalari de Covid va obligar a paralitzar la reobertura.

A l’espera que el departament de Salut autoritzi l’ampliació de l’aforament, ahir van començar amb 20 usuaris, el 50% de la capacitat màxima. La directora del servei, Núria López, va explicar que els requisits per prestar el servei “són molt més exigents pel fet que el centre de dia està ubicat dins del mateix edifici que l’hospital”.

Els responsables han prioritzat els pacients que ja utilitzaven el centre de dia abans del tancament, encara que una part han optat per no tornar a utilitzar-lo i han entrat usuaris nous. López va indicar que potenciaran les activitats a l’aire lliure, que iniciaran durant les properes setmanes.

Prèviament tornaran a realitzar “un estudi individual de cada usuari per valorar el grau de dependència després d’un any sense acudir al centre”. 

Per la seua part, l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va indicar que, malgrat que el centre de dia va reobrir ahir, no hi va acudir cap usuari.

tracking