SEGRE

Endesa cedeix a l'Ajuntament del Pont de Suert el cinema, la pista de tenis i el camp de tir

Els tres equipaments van ser construïts als anys 50 per l'empresa Enher i estaven destinats als empleats de la companyia

La signatura de la cessió de tres equipaments per part d'Endesa a l'Ajuntament del Pont de Suert.

La signatura de la cessió de tres equipaments per part d'Endesa a l'Ajuntament del Pont de Suert.Endesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia Endesa i l'Ajuntament del Pont de Suert han signat un conveni que formalitza la cessió de propietat per part de l'elèctrica al consistori dels immobles que allotgen el cinema, la pista de tenis i el camp de tir. Tots tres equipaments es van construir als anys 50 per part de l'empresa Enher (integrada en l'actual Endesa), juntament amb d'altres de caràcter també esportiu, cultural i social, per a ús dels empleats que treballaven en la construcció de les grans centrals i preses que s'estaven construint en aquells moments. Amb la signatura d'aquest dimecres aquests immobles passen a ser propietat de l'Ajuntament i, per tant, equipaments d'ús públic.

El conveni l'han signat l'alcalde del municipi, Jose Antonio Troguet, i per part d'Endesa el director de Real Estate, Julio Panea i el responsable de Gestió de Patrimoni de la companyia, Antonio Colchero. A l'acte de signatura hi ha assistit la presidenta de la GER, Rosa Marsol, en representació de l'Associació que ha vetllat per la gestió i manteniment d'aquestes instal·lacions des de la seva creació.

Tots tres equipaments han estat un exemple d'ús intensiu, divers i rendible des d'un punt de vista social pels habitants del Pont de Suert i de tota la comarca de l'Alta Ribagorça.

L'alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, ha remarcat que el traspàs d'aquests equipaments a l'Ajuntament, a més del valor cultural, esportiu i lúdic, suposa la culminació d'un procés d'obertura en el seu ús, que va començar fa uns anys i que té una innegable transcendència social.

Als anys 50 del segle passat, l'Empresa Nacional Hidroelèctrica de la Ribagorçana (Enher) va escollir el municipi del Pont de Suert per allotjar al personal que treballava en la construcció de les grans instal·lacions hidroelèctriques que s'estaven engegant en aquells moments (com la presa de Cavallers i Escales o les centrals hidroelèctriques de Caldes i Pont de Suert entre d'altres). Aquesta circumstància va propiciar que el municipi passés de 475 habitants l'any 1940 a 3.434 l'any 1960, amb la qual cosa es pot dir que, en 20 anys, es va multiplicar per 7.

La presència d'Enher al municipi va comportar la construcció, no només d'habitatge per al personal i les seves famílies, sinó d'altres instal·lacions socials (escoles, església, centre mèdic), culturals (com el cinema) i esportives (com la pista de tenis i el camp de tir). L'Associació Grup Empresa Ribagorçana (creada pels treballadors i treballadores d'Enher en el seu origen) va ser l'encarregada de custodiar, gestionar i mantenir els equipaments de caràcter cultural i esportiu, tasca que ha realitzat fins avui dia.

La pista de tenis que Endesa ha cedit a l'Ajuntament del Pont de Suert.

La pista de tenis que Endesa ha cedit a l'Ajuntament del Pont de Suert.GER

tracking