SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Alfarràs reclama l'enllaç de l'autovia A-14 amb la carretera C-26 cap a Tàrrega

Al tractar-se del principal accés de la població, que reduirà el trànsit pel centre

El segon tram de l’A-14 fins a Almenar.

El segon tram de l’A-14 fins a Almenar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alfarràs va aprovar al ple municipal un acord institucional en el qual reclama la connexió sud del tercer i últim tram de l’autovia A-14 (Lleida-Aran), encara per construir, amb la futura variant d’Alfarràs a la carretera C-26 de Balaguer a Tàrrega. Per al consistori aquesta connexió és bàsica al tractar-se de l’entrada principal de la població i la més propera al centre urbà, a tan sols cinc-cents metres de l’enllaç.

Actualment, el ministeri de Transports està modificant el projecte del tercer tram de l’autovia i en breu es licitaran els treballs d’assistència tècnica en matèria de seguretat i la gestió ambiental, que han quedat obsolets des de la redacció inicial del projecte, l’any 2009, segons va concretar el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. L’A-14 en el seu traçat lleidatà es divideix en tres projectes, dos dels quals ja estan executats.

Són setze quilòmetres entre Lleida i Almenar, inaugurats entre els anys 2014 i 2017. El tercer tram, fins al límit de província amb Osca a Alfarràs, de 7,3 quilòmetres, està encara pendent.

Aquest últim tram contempla dos connexions amb la població d’Alfarràs, l’enllaç nord, que connectarà amb la via N-230 i el sud amb la carretera C-26. Per al consistori, aquest enllaç permetrà reduir el nombre de vehicles diaris que passen pel centre de la localitat i és un “punt estratègic del municipi”.

El grup municipal del PSC, a l’oposició, va presentar una moció al ple en què reclamava l’enllaç sud de l’A-14 que finalment va ser aprovada com un acord institucional amb el suport dels tres partits.

El Govern va confirmar aquest any que l’A-14 tindrà quaranta-cinc quilòmetres menys dels noranta-sis previstos inicialment i acabarà a Benavarri. La resta continuarà com a via convencional millorada.

tracking