SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Salven un parapentista de morir ofegat en un pantà del Jussà

Un home de 61 anys que va perdre el control i va caure a l'aigua || Una embarcació el va salvar i va ser evacuat a l'hospital de Tremp amb principi d'hipotèrmia

Imatge d’arxiu del pantà de Sant Antoni.

Imatge d’arxiu del pantà de Sant Antoni.CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un parapentista va salvar ahir la vida després de tenir una caiguda quan practicava aquest esport als voltants del pantà de Sant Antoni al terme municipal de Conca de Dalt. L’accident va tenir lloc pocs minuts després de les onze del matí quan, per causes que es desconeixen, un home de 61 anys va perdre el control del parapent i va caure a l’aigua.

Van ser els tripulants d’una embarcació particular que es trobava al lloc els que ràpidament el van rescatar quan s’estava ofegant i van alertar els serveis d’emergència. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va activar dos ambulàncies que, després d’un primer examen mèdic, van traslladar l’home a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp, amb pronòstic menys greu.

Presentava principi d’hipotèrmia i semiofegament, segons va informar el SEM.

Entre els últims rescats similars destaca el que es va produir aquesta mateixa setmana al canal de Seròs de Lleida. Un mosso fora de servei va salvar dilluns passat un veí de 37 anys que va caure a l’aigua.

L’incident es va produir a les 11.30 hores del matí quan, segons la Guàrdia Urbana, un home que presentava signes d’embriaguesa va deixar les pertinences i es va precipitar al canal. En aquest cas, un mosso fora de servei que va observar l’escena va descendir per l’estructura amb l’ajuda d’unes cordes i el va rescatar.

Fins al lloc es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, encara que finalment no va ser necessària la seua actuació. També hi van acudir diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i sanitaris del SEM, que van evacuar aquest veí, amb hipotèrmia, a l’hospital Arnau de Vilanova.

I el mes passat, el 4 d’abril, un menor va resultar ferit al tenir una caiguda mentre es trobava al pantà de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa. Va caure per un desnivell i va haver de ser rescatat per via terrestre.

Una ambulància del SEM el va evacuar al CAP amb un tall de caràcter lleu.

Els rescats de muntanya van pujar un 14% l’any passat a Lleida

Els rescats al medi natural van registrar l’any passat un nou augment a les comarques lleidatanes malgrat les restriccions de mobilitat decretads per la pandèmia de la Covid-19. Així, els Bombers de la Generalitat van dur a terme un total de 327 serveis de rescat a la província de Lleida, la qual cosa representa un augment del 14% respecte al 2019. És el segon any consecutiu a l’alça en aquest tipus d’emergències. La majoria dels rescats van ser per accidents de muntanya, amb 227 serveis. Així mateix, els Bombers van fer 83 sortides per persones perdudes o desorientades i unes altres 17 per rescats en medi fluvial. Per comarques, la Vald’Aran va concentrar prop del 30% dels rescats. La van seguir el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i la Noguera.

tracking