SEGRE

MOBILITAT NORMATIVA

Aquestes són les condicions per poder circular en patinet a Cervera

El ple modifica l'ordenança de circulació per regular l'ús d'aquests vehicles

Un usuari de patinet aquesta setmana a Cervera.

Un usuari de patinet aquesta setmana a Cervera.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Només els majors de quinze anys podran circular en patinet per Cervera i només si porten casc. El ple de la capital de la Segarra va acordar ahir canvis en l’ordenança de circulació per regular l’ús d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP). La nova norma veta el seu ús en voreres, mentre que en les vies per al vianants no podran superar la velocitat dels vianants. Així mateix, hauran de guardar una distància mínima d’un metre i mig respecte a les façanes dels edificis.

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana (ERC), va explicar que aquesta nova regulació s’ha consensuat amb tots els grups municipals de la Paeria i pretén millorar tant la seguretat dels usuaris de patinets com dels vianants. Val a recordar que altres ordenances locals, com la de la ciutat de Lleida, també limiten l’ús d’aquests vehicles a majors de quinze anys.

La norma no inclou els patinets infantils, al no considerar-los vehicles. Nens i nenes poden utilitzar-los a les voreres dels carrers sempre que vagin acompanyats d’un adult.

El d’ahir va ser el primer ple presencial des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19. Durant la sessió es va donar també llum verda a la nova ordenança que regularà les noves àrees d’estacionament per temps limitat.

Tal com va avançar SEGRE, els espais d’aparcament delimitats a les antigues zona blaves es destinaran a estacionament gratuït durant un màxim de 90 minuts, a fi d’afavorir la rotació de vehicles i facilitar la mobilitat a la zona. Els usuaris hauran de fixar l’hora en què estacionen en un rellotge de control horari, o bé escriure l’hora en un paper i situar-lo al tablier perquè sigui visible des de l’exterior del vehicle.

tracking