SEGRE

Nova Tracjusa mesurarà dos cops a l'any la contaminació de l'aire

Imatge d’arxiu de la planta de Tracjusa a Juneda.

Imatge d’arxiu de la planta de Tracjusa a Juneda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La posada en marxa del projecte de Nova Tracjusa, que preveu obtenir gas de residus urbans i utilitzar-lo com a combustible per assecar purins a l’actual planta de Juneda, suposarà mesurar dos vegades a l’any la contaminació de l’aire a l’entorn del complex. La Generalitat ho exigeix als promotors, la cooperativa GAP, en la declaració d’impacte ambiental favorable al projecte.

Aquest document es va publicar ahir, mesos després del vistiplau de la ponència ambiental. Reclama un “pla de vigilància ambiental”, amb mesuraments de dioxines i altres emissions que s’hauran de presentar al servei de vigilància i control de l’aire del Govern.

Un laboratori acreditat prendrà mostres al municipi de Puiggròs, al considerar-lo el “punt de més impacte de les emissions en zona habitada”. Hi haurà dos campanyes de vigilància d’un mes cadascuna, amb 4 mostres setmanals a l’estiu i 4 més a l’hivern, totes en moments “representatius” del funcionament de la planta.

També hi haurà un primer mesurament abans de l’estrena del complex, per utilitzar les dades com a referència. La declaració inclou una planta de separació de rebutjos, si bé el promotor va recordar que està descartada al no formar part de la planificació del Govern.

tracking