SEGRE

AGRICULTURA NOUS REGS

El Segarra-Garrigues regarà unes altres 1.164 ha partir del maig i ja en prepara 1.386 més

Fins al moment s'han adherit pagesos per portar l'aigua a 800 i segueixen les obres en altres sectors

Un moment de l’assemblea de regants, celebrada ahir a Tàrrega.

Un moment de l’assemblea de regants, celebrada ahir a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canal Segarra-Garrigues posarà en reg entre finals d’aquest mes i principis de juny 1.164 noves hectàrees, de les quals, fins al moment, s’han adherit agricultors per regar-ne unes 800. Estan distribuïdes en tres sectors: el 15 amb 557 hectàrees a Castelldans; el 13-D amb 320 hectàrees a Aitona, Seròs, Llardecans i Sarroca; i la tercera fase del 9.1 amb 287 hectàrees més de les Borges Blanques i la Floresta.

Ho va anunciar ahir el president de la comunitat de regants, Josep Maria Jové, a l’assemblea general que es va celebrar a Tàrrega. També va avançar que la conselleria d’Agricultura ha donat el vistiplau al començament d’obres en dos sectors més, que permetran posar en reg 1.386 hectàrees més del 12-C (151 hectàrees a Torrebesses i Alcanó) i el 7 (1.235 a Maldà i Arbeca).

L’inici d’aquests treballs és imminent. Així mateix, avancen a bon ritme els treballs als sectors 10, 11 i 14 (amb 810 hectàrees a Granyena, el Cogul i el Soleràs i els Torms), que permetran que la primavera del 2022 es posi en reg el primer sector que es proveirà de l’embassament de l’Albagés.

Quant al futur Govern, Jové va destacar que “esperem que es mostri sensible cap al sector agrari i reconegui la importància que té, perquè sembla que, fins ara, ens han deixat en segon pla”. El president dels regants va lamentar que “al Govern sembla que no li interessa gaire l’agricultura i està més per temes mediambientals que per la producció agrícola”.

Per aquest motiu, va reclamar a l’Executiu de Pere Aragonès que “s’involucri més i més reconeixement al sector”. Pel que fa als projectes per a centrals solars en finques de nous regadius, va criticar que “permetin panells solars en zones on s’ha invertit 10.000 euros per hectàrea per instal·lar-hi el reg, és una gran incongruència”.

Jové va afirmar que “nosaltres interposem recursos, però de moment no paren res” i es va preguntar “per què no deixen instal·lar panells solars en zones de protecció d’aus”..

tracking