SEGRE

EMERGÈNCIES DEFUNCIÓ

Mor a l'hospital un veí de Tàrrega atrapat per un motocultor

La víctima, de 86 anys, va resultar ferida greu el passat dia 9 en un accident en una finca d'Anglesola || Segona víctima d'accident agrícola de l'any a Lleida

L’home va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.

L’home va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Tàrrega de 86 anys va morir la setmana passada a conseqüència de la gravetat de les ferides que es va fer en un accident amb un motocultor el diumenge dia 9 de maig en una finca d’Anglesola, segons ha pogut saber aquest diari. L’home va morir a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida dies després que fos ingressat amb pronòstic greu.

L’accident es va produir el dia 9 sobre les deu del matí en una finca privada d’Anglesola quan un home va quedar atrapat en un motocultor al tenir una caiguda. Fins al lloc es van desplaçar dos dotacions de Bombers que van aconseguir alliberar el ferit, ja que estava atrapat per la cama i el braç dret. L’home va ser traslladat en helicòpter del 061 a l’hospital Arnau de Vilanova, amb pronòstic greu, segons el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Va ingressar a l’UCI, on va morir l’endemà a conseqüència de les ferides.

L’home va ser evacuat en un helicòpter a l’hospital Arnau de Vilanova, on va ingressar en estat greu

És el segon accident mortal de l’any que hi ha amb vehicle agrícola a les comarques de Lleida. Els dos accidents s’han produït el mes de maig. El dia 10, l’endemà de l’accident a Anglesola, va morir un agricultor de 71 anys al bolcar amb el tractor en un camí asfaltat de Puigverd de Lleida. La víctima era Josep Maria Batlle i Farran, exalcalde de Puigverd de Lleida i exsenador pel PSC.

L’any passat van morir per aquesta causa cinc agricultors lleidatans, quatre en sinistres amb tractors i un altre amb un motocultor. El primer sinistre mortal es va produir a l’abril, quan un veí d’Alfarràs de 72 anys va perdre la vida al quedar atrapat sota el motocultor. El segon accident es va produir el 3 de juny a Maials. La víctima era un veí del poble de 82 anys. Al juliol, un veí de Vilagrassa de 84 anys va perdre la vida al bolcar el tractor que conduïa. Al novembre va morir un veí d’Aitona de 72 anys. També va morir un home d’Alfarràs de 76 anys al juny a la seua finca d’Albelda.

Quaranta tractoristes han mort en els últims quinze anys ? La gran majoria d’accidents mortals agrícoles tenen un patró similar. Les víctimes tenen més de setanta anys i els sinistres es produeixen per bolcades dels tractors.

En els últims quinze anys han mort més de quaranta tractoristes a Ponent. El pitjor any va ser el 2009, amb nou víctimes.

Es dona la circumstància que en molts d’aquests accidents els tractors no tenen cabina o barres antigir, que no van ser obligatòries fins a l’any 1993. Els Mossos d’Esquadra també han detectat tractors amb les barres antigir abaixades.

Per això, demanen que es posi èmfasi en la seguretat per evitar aquests sinistres mortals. A més a més, les comarques del pla de Lleida registren cada any de mitjana més de trenta accidents de trànsit amb tractors implicats, segons les dades dels Mossos d’Esquadra.

tracking