SEGRE

TURISME PATRIMONI

Castellserà estrena ruta turística a la zona de Bellmunt-Almenara

L'ajuntament recupera dos aixoplucs i un forn de ciment

Abans dels treballs, es creia que era un forn de calç.

Abans dels treballs, es creia que era un forn de calç.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castellserà ha estrenat una nova ruta turística a la serra de Bellmunt-Almenara després de recuperar dos aixoplucs de pedra i restaurar un forn de ciment datat a començaments del segle XX. L’alcalde, Marcel Pujol, va destacar que “des de l’ajuntament volem impulsar el turisme per afavorir l’economia del municipi i posar en relleu les construccions de pedra seca”. L’actuació s’ha completat amb la instal·lació de cartells informatius, banderoles per marcar el recorregut, d’uns sis quilòmetres, i caixes niu. Segons Pujol, a part d’aquests tres elements, la ruta passa també per dos aixoplucs més, restaurats fa un temps, i pel jaciment arqueològic del tossal del Moro.

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Cat Patrimoni i han comptat amb un pressupost de 21.499 euros, finançats en un 70% per Territori i Sostenibilitat i la resta amb fons propis.

Es preveu una segona fase que permetrà habilitar dos observatoris d’aus i acabar d’instal·lar els cartells informatius dels elements patrimonials recuperats.

tracking