SEGRE

FAUNA GRANS PREDADORS

Denuncien un altre atac de l'os a un poltre a la Val d'Aran

Les restes del poltre víctima de l’os, segons el propietari.

Les restes del poltre víctima de l’os, segons el propietari.E.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ramader de Gessa, a Naut Aran, va denunciar aquesta setmana la mort d’un poltre de trenta dies en aquesta zona de la Val. Es tractaria del sisè atac de l’os i el segon en un mes als ramats d’aquest propietari a qui el plantígrad ja va matar un xai en la mateixa àrea a principis de mes.

Segons explica l’afectat, Eduard Melero, dissabte va trobar les restes de l’animal, que va deure patir l’atac entre dijous i divendres, i ho va comunicar al Conselh Generau. Tècnics de Medi Ambient de l’organisme van recollir mostres a la zona i es van emportar les restes del poltre per determinar les causes de la mort i si ha estat per un atac de l’os, segons va indicar la síndica d’Aran, Maria Vergés.

Fins ara hi ha hagut sis atacs i set animals morts a la Val i el Pallars Sobirà

Melero va explicar que ja té els informes que acrediten que la primera mort va ser provocada per l’os i que també està provat que ronda des de fa dies per aquest punt de Naut Aran. Va afegir que al cadàver del poltre es va observar que tenia l’esquena trencada i diversos forats a les potes. Va afegir que té deu cavalls més a la zona, a més d’un centenar d’ovelles.

Val a recodar que a mitjans de mes un ramader d’Alt Àneu va presentar la primera denúncia d’aquest any per un atac de l’os a bestiar al Pallars Sobirà. Li va atribuir la mort d’una euga de la seua propietat, el cadàver de la qual va aparèixer devorat a prop d’Isil.

El cos presentava indicis d’haver estat colpejat i en el seu entorn es van trobar excrements i altres proves de la presència d’un plantígrad. S’ha de recordar que ja s’han registrat quatre predacions aquest any a Aran, que s’han saldat amb la mort de cinc caps de bestiar.

tracking