SEGRE

El ple de Tremp rebutja paralitzar les obres de la polèmica rotonda de la C-13

Nova protesta contra la rotonda de Tremp

Nova protesta contra la rotonda de TrempJordi Vidal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de Tremp va rebutjar ahir paralitzar les obres de la rotonda de la carretera C-13, que han generat una forta polèmica. En una sessió convocada a petició de Compromís per Tremp, a l’oposició, la portaveu, Sílvia Romero, va qualificar la rotonda d’“innecessària i perjudicial” i va assenyalar que afecta veïns i comerços. Va apuntar que “vulnera” el POUM i que el projecte “no es va sotmetre a informació pública”. Per tot plegat, va instar a “parar l’obra” i “repensar les actuacions”.

Per la seua part, l’alcaldessa, Pilar Cases (ERC), va recordar que un estudi de mobilitat del 2007, quan Compromís ocupava l’alcadía, ja preveia la rotonda, així com el pla local de seguretat elaborat amb el Servei Català de Trànsit. Cases va recordar que el POUM no inclou la rotonda perquè el que preveia era la variant de la carretera C-13.

L’objectiu de la infraestructura és reduir la sinistralitat i Cases va reconèixer que en aquest punt “hi ha un problema i s’ha de resoldre, i qui en té la competència diu que l’única forma és una rotonda”. La Generalitat és la que porta a terme les obres. La proposta de suspendre els treballs es va sotmetre a votació i va rebre sis vots a favor, dels edils de Compromís, i set en contra de l’equip de govern (ERC i JxCat).

tracking