SEGRE

LLEIDA

Cinc-cents temporers més reben la vacuna de Janssen a Aitona

Detectat un positiu en la campanya de la fruita a la Granja

Vacunació de treballadors agraris l'estiu passat a Aitona.

Vacunació de treballadors agraris l'estiu passat a Aitona.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha detectat el primer contagi entre els temporers de la fruita a la Granja d’Escarp ja en plena campanya. Segons l’alcalde, Manel Solé, es va localitzar en un dels últims cribratges a empleats del camp.

Treballa sol i té vehicle propi, per la qual cosa no ha tingut gairebé contactes, i està aïllat a la casa habilitada pel pagès per al qual treballa, per la qual cosa el cas està controlat, va indicar. Ni La Manreana de Juneda, ni l’alberg de Bellpuig, habilitats per a quarantenes, no acullen ara per ara encomanats.

El 23 d’abril passat es van aïllar en aquest allotjament de l’Urgell els sis primers temporers positius. Salut va fer ahir cribratges a Massalcoreig a persones sense papers i sense allotjament.

Fonts municipals van indicar que es va vacunar 7 o 8 d’aquestes persones i voluntaris de Creu Roja també van estar identificant-les per fer-los PCR. Així mateix, continua la vacunació agrícola i ahir es van inocular 500 dosis més de Janssen a Aitona.

L’alcaldessa, Rosa Pujol, va reclamar que s’immunitzi tota la població ja que més del 80% dels veïns del municipi estan implicats en la campanya de la fruita. Avui i demà no hi haurà vacunació.

Divendres es reprendrà a Albatàrrec, Sunyer, Montoliu i Sudanell i a la tarda a la Portella, i dissabte a Aitona i Seròs. La Paeria s’ha afegit al dispositiu de Salut per promoure la vacunació al sector de la fruita a Lleida.

tracking