SEGRE

URBANISME MILLORES

Alpicat estrena en tres mesos la reforma del barri antic

El trasllat a Cal Negre, a l'agost

Visita d’obres a la zona del nou ajuntament d’Alpicat.

Visita d’obres a la zona del nou ajuntament d’Alpicat.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alpicat preveu tenir a punt a finals d’agost les obres de renovació del centre històric, que inclouen la nova seu de l’ajuntament a Cal Negre, la remodelació de la plaça 1 d’Octubre, de l’esplanada de l’edifici de la Unió, la plaça de l’Església, en la qual també es milloren els accessos, i els carrers Major, del Rabal i Lleida. Així mateix, s’està renovant la xarxa d’aigua, clavegueram i la pavimentació de tota la zona.

Segons l’alcalde, Joan Gilart, les instal·lacions del nou consistori també s’estrenaran a finals d’estiu, quan estigui tota l’àrea d’actuació acabada. La inversió de tota la intervenció és d’1,7 milions d’euros. A més, també s’ha habilitat un pàrquing per al barri antic d’unes dotze places.

L’actuació a Cal Negre s’ha centrat a rehabilitar un edifici històric, segons Gilart, de gran valor cultural i que va ser declarat Bé d’Interès Local el 2010.

L’actual edifici municipal presenta múltiples deficiències quant a ventilació, il·luminació, accessibilitat i barreres arquitectòniques, va assenyalar l’alcalde.

tracking