SEGRE

ENERGIES RENOVABLES

Consulta a la Pobla de Cérvoles sobre noves centrals solars i eòliques

Alcaldes temptegen un front comú a favor

Generadors d’energia eòlica al municipi d’Almatret.

Generadors d’energia eòlica al municipi d’Almatret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Pobla de Cérvoles convocarà els veïns a una consulta popular el juny perquè decideixin si volen o no plantes solars i parcs eòlics. Segons l’alcalde, Jaume Estradé, la població està molt dividida i és la millor manera de conèixer quina és l’opinió que preval.

Precisament, ahir es van reunir a Alcarràs alcaldes i regidors favorables a plantes solars. A més d’Alcarràs, hi van acudir representants de Castelldans i Castellnou de Seana.

Promouen un front comú d’ajuntaments que impulsin les renovables però amb la intervenció d’altres agents, com ara sindicats i regants a l’hora de valorar els projectes. D’aquesta opinió és l’alcalde de Granyena, Francesc Esquerda.

D’altra banda, la ponència d’energies renovables de la Generalitat ha donat el vistiplau preliminar al parc eòlic de Basses Roges 2, previst entre Maials i Riba-roja d’Ebre, i ha rebutjat el de Basses Roges 3, projectat entre Almatret i Riba-roja d’Ebre, al considerar que tindria un elevat impacte ambiental. Aquest organisme del Govern, que suposa un primer cribratge davant l’allau de projectes de centrals solars i eòliques, ha manifestat en diverses ocasions la seua preocupació per la concentració de propostes per instal·lar molins de vent en aquesta zona del Segrià.

Per contra, Algerri suspèn llicències urbanístiques a plantes solars durant un any

Mentrestant, altres municipis limiten aquestes instal·lacions als seus municipis. És el cas d’Algerri, que ha aprovat una moratòria d’un any per a la instal·lació de plantes solars.

En aquest sentit, el ple va aprovar suspendre la tramitació de llicències urbanístiques en tot el terme municipal dels projectes de parcs solars mentre no s’aprovi la modificació del planejament urbanístic vigent que regula aquesta mena d’activitats.

tracking