SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Destrossen l'emblemàtica font de la plaça de les Escoles de Seròs

Els vàndals van actuar durant la matinada i també van fer caure un fanal

La font va quedar partida en tres parts per l’actuació dels vàndals.

La font va quedar partida en tres parts per l’actuació dels vàndals.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Seròs va denunciar ahir davant dels Mossos d’Esquadra un atac vandàlic que es va produir de matinada a l’emblemàtica plaça de les Escoles de Seròs, en el qual van partir en tres la font que hi ha al centre i van fer caure un fanal. Els veïns van descobrir a primera hora del matí el que havia succeït.

“Ha estat aquesta matinada [per ahir]. Quan dimarts a la nit ens en vam anar de l’ajuntament estava tot perfecte”, va explicar a aquest diari l’alcalde, Josep Antoni Romia.

L’ajuntament va posar ràpidament el cas en coneixement dels Mossos, que ahir van prendre imatges del lloc. El consistori creu que l’objectiu dels vàndals era arrancar les estelades que hi havia penjades com a banderoles a la plaça, al costat de les senyeres i banderes de Seròs, i que van posar després de Setmana Santa.

En un comunicat, l’ajuntament va afirmar que “a algú a qui no agrada la idea que Catalunya sigui independent s’ha dedicat a destrossar la plaça de les Escoles: ha arrancat les estelades i ha trencat la font i un fanal”. 

El consistori va demanar col·laboració ciutadana per poder demanar responsabilitats a l’autor o autors. Romia va assenyalar que “estem indignats perquè es tracta d’un espai emblemàtic del poble”. La plaça va ser construïda fa 64 anys i s’ha convertit en un punt neuràlgic i en l’escenari dels actes festius. El consistori estudia com reparar la font destrossada, que va quedar partida en tres parts.

tracking