SEGRE

SERVEIS PROVEÏMENT

Guissona adjudica la gestió de l'aigua per sis milions d'euros i deu anys

La nova firma es compromet a invertir 200.000 euros a l'any a millorar la xarxa

Els dipòsits estan ubicats al parc de l’Estany.

Els dipòsits estan ubicats al parc de l’Estany.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona ha adjudicat la gestió, el manteniment i l’explotació de la xarxa d’aigües i desaigües municipal per un termini de deu anys i un preu de sis milions d’euros a la firma valenciana Tecvasa. Fins ara estava en mans de Sorea (del grup Agbar), que portava ja dos anys amb el contracte prorrogat.

Segons l’alcalde, Jaume Ars, entre les millores de la nova concessió hi ha el compromís d’invertir 200.000 euros a l’any a renovar la xarxa de desaigües. L’empresa es compromet també a obrir una oficina d’atenció al client a Guissona. Fins ara, els usuaris s’havien de traslladar a Tàrrega.

El consistori ja va desestimar la municipalització del servei el 2018 després d’encarregar un estudi a una consultora.

Segons assenyala l’alcalde, això és així pel fet de ser un projecte arriscat tant quant a qüestions de salut com de manteniment d’una plantilla de treballadors i tècnics que el consistori no pot absorbir. Amb l’empresa s’ha pactat també mantenir el preu actual de l’aigua.

Segons Ars, el traspàs del servei s’hauria de fer en tres mesos si no hi ha impugnacions per part de les altres quatre empreses que es van presentar al concurs. La concessió no inclou el servei de la depuradora. La raó no és cap altra que, en el futur, serà el consell comarcal el que s’ocuparà del manteniment de les depuradores a la comarca.

De fet, les poblacions del nord de la Segarra, com Torà, Biosca o Ivorra, ja han realitzat el traspàs de competències de forma prèvia a la construcció de les noves depuradores. Guissona té un sistema complex de subministrament d’aigua, ja que es proveeix de forma mixta a través de la potabilitzadora de Ratera i també dels pous propis que té a les Fonts de l’Estany.

tracking