SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Solsona avala començar a l'octubre la recollida d'escombraries porta a porta

Adjudicada definitivament a Jaume Oró per 4,3 milions per als propers quatre anys

Imatge del ple de Solsona celebrat el mes passat.

Imatge del ple de Solsona celebrat el mes passat.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Solsona va acordar ahir adjudicar definitivament el contracte de neteja viària i recollida d’escombraries porta a porta a l’empresa Jaume Oró per un import de 4,3 milions d’euros i per quatre anys, prorrogables per a quatre anys més. Aquest és l’últim passat després d’un procés de gairebé dos anys per a la implantació de la recollida domiciliària d’escombraries, que es posarà en marxa el proper mes d’octubre.

L’objectiu és arribar a reciclar fins un 65% dels residus l’any que ve (actualment no s’arriba al 40%) i reduir les tones que acaben a l’abocador de Clariana de Cardener. Solsona s’afegeix així als municipis de la Vall de Lord que ja l’executen.

En la sessió es van ratificar els comptes del 2020. El grau d’execució de la despesa del pressupost és del 75%, més baix que l’exercici anterior, ja que hi ha obres com el nou tanatori, la renovació gespa del camp de futbol i la millora del carrer del Blat, que s’executaran aquest any. Així mateix, va donar llum veure a la modificació del conveni del personal laboral i funcionari per incorporar millores al cos de la Policia Local que fixarà un complement mensual per portar arma de foc, per als que hagin superat el curs de formació i per als que superin el període de pràctiques i es converteixin en funcionaris.

D’altra banda, va acordar suspendre la tramitació de llicències per a activitats relacionades amb els clubs socials dedicats al cànnabis fins que s’aprovi una ordenança que ho reguli. El ple va retirar una moció a instàncies de Grup de Gèneres del Solsonès per canviar el nomenclàtor de la capital en clau feminista i de memòria històrica. L’alcalde, David Rodríguez, va indicar que s’intentarà arribar a un acord més ampli ja que “es comparteix l’esperit”.

tracking