SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Presó per a 13 dels 16 detinguts en la macrobatuda antidroga

Les declaracions davant del Jutjat d'Instrucció 1 de Balaguer es van allargar durant tot el dia || No es descarta que hi hagi més escorcolls i detencions fora de Lleida

Els Mossos custodiant ahir un dels detinguts per a la seua declaració davant del jutjat de Balaguer.

Els Mossos custodiant ahir un dels detinguts per a la seua declaració davant del jutjat de Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar ahir l’ingrés en presó provisional comunicada i sense fiança per a 13 dels 16 detinguts en la macrobatuda antidroga duta a terme per la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra dimarts passat a la capital de la Noguera i a Lleida ciutat. Les declaracions en seu judicial van començar a les sis del matí i es van allargar durant tota la jornada mentre la policia catalana va desplegar un ampli dispositiu als jutjats.

Uns altres tres van quedar en llibertat amb mesures cautelars, com la retirada del passaport i presentacions periòdiques al jutjat. La causa, que investiga un delicte de tràfic de drogues i un altre per pertinença a grup criminal, continua oberta i no es descarten més escorcolls i detencions fora de Catalunya, segons van informar ahir fonts properes al cas. Tots els detinguts en aquesta operació, ja sigui dins o fora de Lleida, declararan davant del jutjat de Balaguer.

En la macrobatuda, en la qual van participar un centenar d’agents en un dels dispositius policials més grans duts a terme a les comarques lleidatanes, es va intervenir una gran quantitat de droga entre marihuana, heroïna i cocaïna, a banda de grans quantitats de diners en metàl·lic. Feia un any que els agents investigaven els detinguts i en l’operació es van fer nombrosos escorcolls, en què van trobar fins i tot una plantació de marihuana així com vehicles amb dobles fons per traslladar les substàncies estupefaents. El balanç de les intervencions es farà una vegada finalitzin les investigacions, segons les mateixes fonts.

D’altra banda, els Mossos van arrestar dimecres dos veïns de Vinaixa, un home de 58 anys i una dona de 59, com a presumptes responsables d’una plantació de marihuana al mateix municipi. Durant l’escorcoll, els agents van trobar una instal·lació amb llums i altres elements per afavorir el creixement de les plantes. Segons la policia catalana, els detinguts tenen antecedents policials.

Estava previst que passessin ahir a disposició del jutjat acusats de sengles delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

tracking