SEGRE

INFRAESTRUCTURES XARXA VIÀRIA

Reparen 80 km de camins del Segrià després d'anys de reclamacions

La CHE ja ha invertit 640.000 € per esmenar-ne el mal estat després de demanar-ho els alcaldes || Connecten Lleida, Almacelles, Alcarràs, Sucs, Raimat, Gimenells i Saidí

Pascual, al centre, flanquejada per Teresa Cunillera i el subdelegat del Govern, José Crespín.

Pascual, al centre, flanquejada per Teresa Cunillera i el subdelegat del Govern, José Crespín.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) està executant la millora de vuitanta quilòmetres de la xarxa de camins de l’àrea regable de l’Aragó i Catalunya i ja ha invertit 640.000 € d’un import de 2,5 milions per millorar les comunicacions entre Lleida, Almacelles, Alcarràs i Gimenells i Pla de la Font, les pedanies de Sucs i Raimat i Saidí, aquesta última al Baix Cinca, a Osca, en una superfície d’uns 200 quilòmetres quadrats. Així ho va assegurar la presidenta de la CHE, María Dolores Pascual, al costat de la delegada del Govern de Catalunya, Teresa Cunillera, que van visitar la zona amb els alcaldes, entre altres autoritats.

Es treballa en el camí de Raimat fins a la Clamor Amarga, a Sucs; a Raimat fins a la carretera A-1241 passant per Gimenells, i al tram des de Santa Maria de Gimenells fins a Montagut i el límit amb Lleida. Aquest mes s’actuarà a Pla de la Font i al setembre i l’octubre, al trajecte d’Almacelles a Valmanya i des de l’A-1241 (a Saidí) fins a la L-800.

L’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, va incidir que aquesta és una reivindicació que els pobles porten dècades fent pel seu mal estat, i el de Gimenells, Iván Alcolea, va destacar que són l’única via de comunicació que tenen amb altres poblacions.

Pascual va anunciar que ben aviat es traurà a informació pública l’esborrany del Pla Hidrològic de l’Ebre i estarà sis mesos perquè s’hi presentin al·legacions.

tracking