SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Condemnat per abusos sexuals a dos nens de set anys a Prats i Sansor

Dos anys i onze mesos d'internament al ser menor quan va cometre els fets però haurà de complir-los a la presó || Haurà de seguir un curs d'educació sexual

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de menors 1 de Lleida ha condemnat a dos anys i onze mesos d’internament en règim tancat, que es traduirà en presó una vegada la sentència sigui ferma, un jove de vint-i-set anys acusat d’abusar sexualment de dos nens de set anys quan ell també era menor a Prats i Sansor, a la Cerdanya. La magistrada considera provat que és responsable de dos delictes d’abús sexual a menor de setze anys amb l’agreujant d’abús de confiança, pel qual a més li aplica dos anys i un mes de llibertat vigilada, així com el pagament d’una indemnització conjunta de 30.000 euros pels danys morals i psicològics causats a les víctimes.

Aquestes, que van exercir l’acusació particular representades per l’advocada Cecilia Ferrer, no van poder denunciar fins a complir la majoria d’edat pels danys que arrossegaven a causa dels abusos.

Els fets van tenir lloc entre el 2008 i el 2011, quan l’acusat tenia entre catorze i disset anys, per la qual cosa, malgrat que en l’actualitat en té vint-i-set, ha estat jutjat pel tribunal de menors. Una circumstància que també ha limitat el temps de condemna que s’ha pogut aplicar. En el cas d’un segon delicte d’abús sexual a menor, no se li ha pogut aplicar l’internament en règim semitancat que preveu la llei del menor, de manera que se li imposa un període de llibertat vigilada així com l’obligació de fer un curs d’educació sexual i tractament terapèutic.

La sentència considera que el testimoni de les víctimes és prou prova per condemnar l’acusat, que va negar els fets i va atribuir la denúncia a una revenja. Tanmateix, la jutge considera que no hi ha motius espuris i que les declaracions de les víctimes van ser coherents i persistents.

La resolució aplica l’agreujant d’abús de confiança perquè els fets van tenir lloc quan les víctimes anaven a casa de l’acusat a jugar amb el seu germà petit. La sentència encara no és ferma.

tracking