SEGRE

La Generalitat rebutja una central solar a l'Urgell i una altra al Pallars Jussà

Denuncien un projecte per a una central solar de 60 hectàrees en la Conca de Tremp

Denuncien un projecte per a una central solar de 60 hectàrees en la Conca de Trempc.m.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha rebutjat projectes per a una central solar a l’Urgell i una altra al Pallars Jussà. La ponència d’energies renovables va emetre el 17 de maig un informe desfavorable a una planta d’1,88 MW de potència i 3,2 hectàrees de superfície a Vilagrassa, ja que està prevista en terrenys considerats d’alt valor agrari.

La ponència de renovables ha rebutjat també una planta solar de 2,4 MW i tres hectàrees a Tremp, al considerar que podria afectar espais naturals. Hi ha més de cent centrals solars i 45 d’eòliques en tràmit a Lleida.

Síndic de greuges

D’altra banda, el síndic de greuges, Rafael Ribó, ha brindat suport a les comarques que impulsen un manifest contra la massificació de les energies renovables, entre les quals la Segarra, l’Urgell i les Garrigues. A les set inicials s’ha afegit la Terra Alta. Ribó es va mostrar contrari a la concentració d’instal ·lacions d’energies renovables i a favor d’una planificació que les ordeni. El síndic es va oferir a mediar en aquest sentit amb el nou Govern.

tracking