SEGRE

TRIBUNALS FRAUS

Accepten 20 mesos de presó per falsificació de targetes

Quatre condemnats que hauran de pagar 10.200 € i un altre està fugat || Judici per una altra estafa en una empresa de Montsó

Els acusats durant la vista de conformitat celebrada ahir.

Els acusats durant la vista de conformitat celebrada ahir.LAURA CORTÉS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir per conformitat quatre homes acusats de falsificar targetes de crèdit a l’acceptar una pena de vint mesos de presó i el pagament de més de 10.200 euros. Les parts van arribar a un acord abans de la celebració del judici, per la qual cosa els acusats van reconèixer els fets i la Fiscalia va reduir la petició inicial de nou anys de presó a un any i vuit mesos pels delictes continuats d’estafa i falsificació de targetes de crèdit a l’aplicar l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes.

Els fets es remunten a fa 13 anys, el 2008, quan van ser detingudes cinc persones acusades de clonar targetes i fer compres amb en establiments de Fraga, Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Tremp, Lleida i les Borges Blanques. En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia va assenyalar que els investigats van fer compres o ho van intentar en més d’una vintena de joieries, botigues d’electrodomèstics i tecnologia, entre altres comerços, el valor de les quals ascendeix a uns 45.000 euros, encara que només van poder fer compres per valor de 15.000 euros.

En el judici d’ahir van ser condemnats quatre dels cinc detinguts, atès que un d’ells es troba en recerca i captura. Les defenses van sol·licitar la suspensió de la pena a l’assenyalar que els condemnats no compten amb d’antecedents.

Els condemnats ahir van clonar targetes de crèdit per fer compres a diversos establiments

D’altra banda, el Ministeri Públic sol·licita una pena de quatre anys i nou mesos de presó per a un veí de Peníscola de quaranta anys acusat de quedar-se més de 130.000 euros d’una empresa de Montsó l’any 2017. Segons l’escrit d’acusació, l’home es va quedar primer amb 1.195 euros que l’empresa li va pagar per una suposada reparació d’unes grues, que mai no es va arribar a fer. Després, la firma li va ingressar per error 130.000 euros que l’acusat va transferir a altres comptes el dia abans que els afectats se n’adonessin. El judici per aquests fets se celebrarà a l’Audiència el proper dia 9 de juny. La Fiscalia demana una multa de 2.700 euros i que torni els 130.000 euros que presumptament es va quedar.

tracking