SEGRE

TURISME INTERVENCIONS

Prohibeixen navegar per Mont-rebei durant les obres al camí

Els dies laborals al llarg d'un mes

Turistes creuant pel congost malgrat estar tancat l’accés.

Turistes creuant pel congost malgrat estar tancat l’accés.AJUNTAMENT D’ÀGER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La navegació pel curs fluvial del riu Noguera Ribagorçana al congost de Mont-rebei i part del pantà de Canelles quedarà prohibida de dilluns a divendres durant el període que durin les obres al camí natural, que està previst que s’iniciïn aquesta mateixa setmana. La prohibició de navegar pretén prevenir riscos davant la possible caiguda de roques des del punt en el qual s’actuarà ja que molts usuaris visiten el congost fent rutes en embarcacions o caiacs.

El veto s’allargarà de dilluns a divendres i els caps de setmana s’hi podrà navegar amb normalitat. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, va apuntar que la limitació pot ser que s’escurci “en funció del desenvolupament de les obres i quan ja no existeixi perill”.

L’empresa Infraestructures de Muntanya serà l’encarregada d’executar els treballs i la que informarà les empreses turístiques que exploten les aigües de Canelles sobre la possibilitat de tornar a navegar. Enric Maestre, titular d’una empresa turística, va explicar ahir que l’important és que es pugui obrir el camí i estabilitzar el terreny i el pendent al més aviat possible.

El sector turístic de la Vall d’Àger ha sol·licitat en diverses ocasions actuar d’urgència per salvar la temporada turística, que depèn majoritàriament de Mont-rebei. Les obres inclouen treballs verticals per sanejar el pendent de roques que quedin i reparar el tram del camí que va quedar enfonsat per l’allau de roques del mes de novembre passat.

Els treballs seran finançats per la Diputació a través d’un fons de 85.000 euros.

tracking