SEGRE

IMPOST VEHICLES

La Generalitat exigeix l'impost d'emissions a milers de cotxes a Lleida que no circulen

Més de 5.000 automòbils que els amos han donat de baixa de forma temporal a la DGT || Uns 800 de més de trenta anys es lliuren de pagar-lo arran de reclamacions d'associacions de col·leccionistes

La Generalitat exigeix l'impost d'emissions a milers de cotxes a Lleida que no circulen

La Generalitat exigeix l'impost d'emissions a milers de cotxes a Lleida que no circulenM. MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat exigeix pagar el nou impost d’emissions per vehicles que no alliberen ni un gram de diòxid de carboni a l’atmosfera, ja que no circulen. Són automòbils els propietaris dels quals els han donat de baixa de forma temporal a la direcció general de Trànsit (DGT) i estan aparcats en garatges i magatzems. Les últimes dades d’aquest organisme estatal apunten a l’existència de més de cinc mil a les comarques lleidatanes. Aquest gravamen començarà a cobrar-se al setembre i algunes entitats reclamen que els vehicles en aquesta situació quedin exempts de pagament.

El departament d’Economia va corroborar que, si la baixa d’un vehicle és temporal i no definitiva, el propietari haurà de liquidar l’impost d’emissions. L’única excepció és la baixa temporal per robatori.

El termini per presentar al·legacions per errors al padró de l’impost conclourà avui mateix

Els cotxes antics matriculats com a vehicles clàssics estan exempts de pagar aquest impost. També ho estan els que no tenen aquesta matrícula, però acumulen més de trenta anys d’antiguitat i compten amb un certificat de la Federació Catalana de Vehicles Històrics que avali el seu valor històric. Aquesta és la situació d’uns vuit-cents vehicles antics de les comarques de Lleida (vegeu el desglossament).

Aquesta última exempció no figurava al text inicial de la norma, que al principi obligava a pagar per cotxes de col·lecció que tot just circulen, alguns dels quals veritables peces de museu. Els seus propietaris no hauran de pagar l’impost com a resultat de reivindicacions de clubs de col·leccionistes, reunits en la federació catalana. Aquestes entitats reclamen també que l’exempció s’apliqui als automòbils que estiguin de baixa de forma temporal. Aquestes baixes, fins ara per temps indefinit, duraran a partir d’ara només un any, i els propietaris dels vehicles podran renovar-les mitjançant pròrrogues anuals.

La Generalitat va publicar el mes de maig el padró de cobrament del nou impost d’emissions, a través d’una pàgina web on cada propietari pot saber quant ha de pagar per cada vehicle introduint dades com el seu DNI i la matrícula de l’automòbil. En cas d’apreciar errors, els afectats poden presentar al·legacions de forma telemàtica en aquesta mateixa pàgina web. El termini per fer-ho expira avui mateix.

La Generalitat exigeix l'impost d'emissions a milers de cotxes a Lleida que no circulen

La Generalitat exigeix l'impost d'emissions a milers de cotxes a Lleida que no circulenM. MONNÉ

tracking