SEGRE

MUNICIPIS SOCIETAT

La Seu contracta educadors per detectar joves amb problemes

Prestaran la seua ajuda per resoldre qüestions educatives, laborals o de convivència || Podran organitzar tutories i entrevistes amb les famílies si hi ha conflictes

La Seu d’Urgell ja disposa d’una oficina jove d’àmbit comarcal.

La Seu d’Urgell ja disposa d’una oficina jove d’àmbit comarcal.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell fa un pas més en la política de joventut i contractarà dos educadors de carrer que s’encarregaran de detectar i ajudar joves exposats a problemes socioeducatius. La ciutat disposa des de fa anys d’una oficina jove d’àmbit comarcal (OJAU), que ofereix informació i assessorament al col·lectiu juvenil.

El regidor de joventut, Joan Llobera, va indicar que els dos professionals que contractaran treballaran des d’aquesta oficina encara que portaran a terme la seua feina al carrer. “Som conscients que el municipi té joves a qui els costa continuar amb els estudis, que se senten sols i que passen moltes hores al carrer. Volem que tinguin una figura referent a la qual puguin explicar els seus problemes i trobar ajuda, tant en qüestions familiars, educatives, laborals o socials com de convivència”, va explicar el responsable de Joventut.

Les dues persones contractades hauran de tenir la titulació d’educador social. “Són professionals que sabran reconduir aquest col·lectiu oferint-los oportunitats i ensenyant-los que no estan sols”, va dir.

Reforçaran el servei de l’oficina jove amb xarrades als instituts sobre aquest tema, sexualitat i violència

Aquesta nova figura podrà efectuar tutories i entrevistes amb les famílies i es coordinarà amb els agents educatius i socials del municipi. També reforçarà el servei que ofereix l’oficina jove programant xarrades informatives als instituts sobre sexualitat, prevenció de violència de gènere i bullying.

Finalment, “donarà veu als joves perquè exposin les seues inquietuds i proposin activitats”, va assenyalar en aquest sentit Llobera. L’ajuntament acaba de publicar les bases de la convocatòria per a la selecció dels dos professionals, que comptaran amb un contracte d’un any, prorrogable, i una jornada de vint hores setmanals durant les tardes tot i que en funció de l’evolució del projecte la jornada es podrà incrementar.

tracking