SEGRE

RAMADERIA DEPREDADORS

Reagrupen 3.150 ovelles a Aran per evitar atacs de l'os

De forma temporal fins a adjudicar el contracte per a sis mesos

Arribada de ramats a Casau per al reagrupament l’any passat.

Arribada de ramats a Casau per al reagrupament l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh ha reagrupat més de 3.100 ovelles per evitar atacs de l’os. En total, 1.500 a la muntanya de Casau propietat de divuit ramaders, i 1.650 a la de Baqueira de vuit més, segons Francesc Bruna, conselhèr de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental. Un primer ramat va arribar a mitjans de maig, mentre que el segon ho va fer a començaments d’aquest mes.

Es tracta d’adjudicacions temporals del Conselh per setmanes ja que la tramitació definitiva per al reagrupament i pasturatge de bestiar durant els propers sis mesos està en tramitació. De fet, l’organisme l’ha licitat per gairebé 36.000 euros i els interessats tenen fins al dia 18 d’aquest mes per presentar les ofertes.

La síndica, Maria Vergés, va indicar que els pastors necessitaven aquesta intervenció ja que s’han registrat diversos atacs del plantígrad a la Val, “per la qual cosa es va optar per contractes provisionals”. Bruna va indicar que les infraestructures estan preparades, les tanques estan electrificades i tot l’operatiu desplegat, pastors elèctrics i mastins, per a la cura dels animals.

tracking