SEGRE

MUNICIPIS LITIGIS

Bossòst haurà de pagar 110.000 euros més per reconstruir el pont fa onze anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bossòst va aprovar a l’últim ple una partida de 650.000 euros que se sumarà al pressupost d’aquest any, que ronda el milió d’euros, per fer front al pagament estipulat per una sentència judicial contrària al consistori per les obres de reconstrucció del pont executades fa onze anys; i també per a la reparació de marges de la Garona afectats per la riuada del 2013. El consistori haurà d’abonar 110.000 euros a l’UTE Miquel Rius per les obres complementàries que es van executar en la reconstrucció del pont el 2010, amb Francisco Rodríguez Miranda d’alcalde.

L’empresa exigia el doble per la inclusió de millores en el projecte original que van generar un sobrecost en la pavimentació i soterrament de serveis, que el consistori es va negar a abonar ja que va considerar que estaven fora de pressupost. Val a recordar que aquestes obres eren urgents i d’envergadura ja que el pont presentava nombroses deficiències i es va haver d’enderrocar i reconstruir.

Es van adjudicar per més de 700.000 euros. Finalment, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dona la raó a la constructora i l’ajuntament haurà de pagar aquest import més els interessos, segons va explicar l’alcalde, Amador Marqués.

D’altra banda, més de 200.000 euros es dedicaran a la reparació dels marges de la Garona al nucli urbà, afectats per les riuades del 2013..

tracking