SEGRE

MEDI AMBIENT ENERGIA

Protesta dels opositors als macroparcs de renovables

Reclamen paralitzar la seua implantació

‘Performance’ amb taüts a la protesta d’ahir per simbolitzar el risc per al medi ambient.

‘Performance’ amb taüts a la protesta d’ahir per simbolitzar el risc per al medi ambient.JOSEP MARIA SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats i plataformes contràries a la massificació d’energies renovables, entre les quals diverses de lleidatanes, es van concentrar ahir al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per exigir la paralització dels macroprojectes de plantes solars i eòliques i la preparació d’una nova llei que compti amb consens territorial. Cada entitat hi va assistir amb una pancarta que situava el territori afectat i la seua reivindicació.

Aquesta és la segona concentració que es porta a terme a la plaça Sant Jaume en un mes. La d’ahir es va convocar sota el lema “El territori diu prou, salvem la natura”, i va comptar amb la participació de més de setanta entitats catalanes.

Andreu Bosch, de SOSnaturaCat, una de les convocants, va denunciar que actualment hi ha “més d’un centenar de conflictes mediambientals al territori”, entre els quals les macroplantes de renovables, però també una “extracció abusiva de recursos naturals una mala planificació de les infraestructures o una gestió forestal abusiva”. En van fer una performance amb taüts per denunciar el model energètic actual.

tracking