SEGRE

POLÍTICA NOMENAMENTS

Bernat Solé es perfila com a nou delegat del Govern

Pendent del recurs contra la seua inhabilitació || Exconseller i exalcalde d'Agramunt, va ser condemnat pel referèndum

Solé va ser conseller fins a les eleccions del 14 de febrer passat.

Solé va ser conseller fins a les eleccions del 14 de febrer passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exalcalde d’Agramunt i exconseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, es perfila com a nou delegat de la Generalitat a Lleida. El seu nom ha cobrat força els últims dies entre les files republicanes i, tot i que encara no és definitiu, el seu nomenament seria molt probable.

No obstant, està pendent de la resolució del recurs davant del Tribunal Suprem contra la sentència del Superior de Justícia de Catalunya que el va inhabilitar per a l’exercici d’un càrrec públic per desobediència durant el referèndum de l’1 d’octubre del 2017, quan era alcalde d’Agramunt. La sentència, del gener passat, ja va obligar Solé a sortir de la llista d’ERC per Lleida per a les autonòmiques del 14 de febrer.

En cas de confirmar-se la seua inhabilitació definitiva durant un any, Solé hauria de deixar el càrrec de delegat i Esquerra hauria de nomenar un substitut o, probablement, substituta.

Forné, Piqué, Alba Balcells, Josefina Valls o Xavier Baiget, entre els nous alts càrrecs lleidatans

L’elecció de l’exalcalde i l’exconseller pot interpretar-se com un gest reivindicatiu d’ERC davant de la persecució de la justícia a tot allò vinculat a l’1-O en ple debat sobre els indults als polítics presos. La inhabilitació de Solé, que va ser també condemnat al pagament de 16.800 euros de multa per desobediència, a l’haver “facilitat” la votació de l’1-O com a alcalde, va ser la primera contra un edil pel referèndum. L’exconseller va recórrer davant del Suprem i espera la resolució.

El republicà substituirà així al càrrec Ramon Farré (Junts). D’altra banda, la delegació del Govern al Pirineu està en mans de Junts, que encara no ha formalitzat un candidat.

Al marge de les delegacions, diversos lleidatans formen part del nou Executiu. En primera línia hi ha els consellers de Salut i Drets Socials, Josep González-Cambray i Violant Cervera. A més, Josep Maria Forné serà director general de Serveis Socials; Joan Maria Piqué, director general d’Anàlisi i Planificació; Alba Balcells. directora de l’Incavi; Josefina Valls, directora de Serveis de Salut, i Xavier Baiget, director de Serveis al departament de Drets Socials.

tracking