SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Lleida registra 87 casos de Covid en l'última setmana, la menor xifra des del maig del 2020

Catalunya porta tres dies sense víctimes mortals pel virus i tres milions d'habitants ja tenen la primera dosi || Experts demanen obrir la vacunació a totes les edats i el departament de Salut ho estudia

Tornen els pícnics a l’aire lliure - Una de les mesures que van entrar en vigor divendres passat va ser la recuperació del consum d’aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que si ...

Tornen els pícnics a l’aire lliure - Una de les mesures que van entrar en vigor divendres passat va ser la recuperació del consum d’aliments i begudes en reunions en espais públics habilitats, com àrees de lleure o de pícnic, sempre que si ...GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xifra de contagis de la Covid-19 en l’última setmana a la regió sanitària de Lleida no havia estat tan baixa des de fa més d’un any. En concret, entre el 27 de maig i el 2 de juny (última data amb les dades definitives) el departament de Salut va comptabilitzar 87 casos i l’última vegada amb una xifra tana baix va ser de l’11 al 17 de maig del 2020, amb 70 positius. El mateix passat amb el risc de rebrot, que ahir era de 45 punts (-3) i no era tan baix des del 15 de maig del 2020, amb 39.

Respecte al Pirineu, en els últims set dies es van registrar 17 contagis i el risc de rebrot es va situar en els 54 punts (-6), xifra que no s’aconseguia des de la setmana anterior al 9 d’agost, amb 16 contagiats i un rebrot de 52 punts.

Una altra bona notícia és que Salut porta tres dies sense registrar cap defunció a Catalunya, coincidint que ja hi ha tres milions de persones que han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid. Són 3.013.982 persones (38,5% de la població), de les quals 179.599 són de Lleida (40,8%).

Els catalans amb la pauta completa són 1.765.461 (22,6%) i els lleidatans, 112.539 (25,6 per cent). A causa que els més vulnerables al virus ja s’han vacunat, experts com l’epidemiòleg i pediatre Quique Bassat i el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, demanen “obrir ja la vacunació a tota la població”, com fan França, Itàlia i Alemanya.

En aquest sentit, Salut va dir que encara no ha decidit si ho farà amb els de setze a trenta-nou anys, però per una qüestió d’organització.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, va considerar que és “possible” que els alumnes no hagin de portar tapaboques a classe a partir del cursvinent, si la situació segueix millorant. També va dir que els de 12 a 15 anys podrien ser vacunats als centres per “facilitar la logística”.

Via lliure a festes majors i de final de curs des d’avui

El Procicat permet des d’avui la celebració de festes majors, de final de curs o d’entrega d’orles amb públic, fins ara vetades per la Covid. A més, la celebració de casaments, cerimònies civils i funerals podran tenir fins un 70 per cent d’aforament, i d’altra banda a partir d’avui els viatgers vacunats podran entrar a Espanya i també tornen els creuers. 

Dona a llum un bebè sa després de ser a l’UCI amb Covid

Una dona ha donat a llum un nadó sa després d’estar-se 24 dies ingressada per Covid a l’UCI de l’hospital comarcal de Vinaròs (Castelló) durant l’embaràs. La dona va requerir un control especial de la gestació per evitar complicacions que l’afectessin a ella i al fetus, però aquesta setmana, la Fátima, ja recuperada, va donar a llum l’Almás.  

tracking