SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

El barri antic de Fraga reclama un pàrquing al solar de la Casa Dueso

Consideren que no hi ha places i és una de les 4 propostes del consistori als veïns

Vista del solar de la Casa Dueso, al centre històric de Fraga.

Vista del solar de la Casa Dueso, al centre històric de Fraga.JAVI LABAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Amics i Veïns del Centre Històric de Fraga proposa construir un pàrquing al solar de la Casa Dueso, davant del palau Montcada, ja que el barri antic de la capital necessita aquesta infraestructura. La presidenta de l’entitat, Marianto Beltrán, assegura que la junta és partidària de la tercera de les 4 idees que planteja el consistori en el procés participatiu veïnal que comença aquest mes i acaba al setembre, per recuperar aquest espai després de la demolició de la Casa Dueso el 2008.

Aquesta tercera proposta preveu crear un pàrquing cobert de dos plantes per a una mica més de 40 vehicles, que costaria 1.150.000 €. No obstant, Beltrán va indicar que la quarta, que contempla ampliar carrers, unificar la zona de l’arxiu i ampliar les places de pàrquing del carrer Airetas, tampoc desplau l’associació. Costaria 1.200.000 €. Les dos primeres opcions contemplen la creació d’una plaça a diferents altures ja que el solar té un desnivell molt pronunciat amb un talús d’uns 10 metres. Oscil·len entre els 388.000 i els 730.000 €, respectivament.

Més vigilància al centre històric amb més urbans

L’ajuntament de Fraga ha incorporat quatre nous agents al cos de policia local que passarà a constar de 21 urbans. D’aquesta forma, es podrà reestructurar el quadrant de les patrulles perquè n’hi ha una d’específica dedicada al nucli antic, segons van indicar fonts municipals. Aquesta mesura ha generat satisfacció a l’associació de veïns de la zona, que sempre ha reclamat més vigilància, entre altres mesures, perquè el nucli antic es reactivi per atreure nous veïns i comerços.

tracking