SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

ERC i CUP s'alien a Cervera amb Junts després de la censura

Aquest últim retorna al govern al cap d'un any relegat || Un acord que posa fi al bloqueig del pressupost municipal

La façana de la Paeria de Cervera.

La façana de la Paeria de Cervera.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

ERC i CUP governaran a Cervera amb Junts, un any després de la moció de censura que va arrabassar l’alcaldia a aquesta última formació. Els tres partits conformaran una majoria absoluta que posarà fi al govern en minoria i a la paràlisi dels pressupostos municipals per part de l’oposició. L’alcalde, Joan Santacana (ERC), va destacar que aquesta situació paralitza inversions necessàries per a la recuperació després de la pandèmia. En la mateixa línia, l’exalcalde i portaveu de Junts, Ramon Augé, va recalcar la necessitat de “superar les diferències en aquests moments difícils a nivell econòmic per a Cervera”.

Un ple extraordinari dijous formalitzarà la tornada de Junts al govern de la Paeria després d’un any a l’oposició. En la mateixa sessió s’haurà d’aprovar el pressupost municipal, molt similar al presentat el mes de març passat tret d’alguns canvis per adaptar-lo al moment actual. “L’acord donarà estabilitat a la Paeria”, va subratllar Santacana.

Formalitzaran la nova aliança de govern i votaran el pressupost municipal

Aquesta nova aliança configura un govern tripartit amb les tres formacions independentistes al consistori. A l’oposició queden els dos regidors del PSC, que van formar part del govern de la Paeria amb Junts des de l’inici del mandat fins a la moció de censura que va donar l’alcaldia a Santacana. El pacte amb els socialistes va ser objecte d’indignació i protestes en el si de l’independentisme. També queden fora del govern els dos membres de Solucions i Futur (SiF). Aquests van donar suport en el seu dia a la censura contra Augé però van optar per seguir a l’oposició. L’alta fragmentació de la Paeria, en la qual nombroses forces tenen representació, ha propiciat governs de coalició des del 1995, després de la marxa de Joan Salat. Aquell mateix any hi va haver una aliança entre cinc formacions: CiU, PSC, ERC, AIPN i PP. Els posteriors han estat formats per dos o tres partits. Des de les passades eleccions municipals hi ha hagut cinc mocions de censura. A la de Cervera s’afegeixen les de Gimenells, Maldà, Ponts i la del consell del Sobirà.

tracking